2022-07-29 78 瀏覽
一間小店食嘅台灣菜,店舖位置不在大街,但性價比超高嘅台灣菜今次小編就叫咗煎蛋滷肉飯,綜合你滷味拌麵,黃金雞扒,小香腸,滷水豬耳+麻辣,豬肉肉燥卷餅,凍胚芽奶茶及凍冬瓜檸檬茶煎蛋滷肉飯份量都幾大,台灣嘅滷肉飯,再配上煎雞蛋,別有一番風味,五花肉充滿滷水汁,好夠味,撈飯食一流👍🏻綜合你滷味拌麵,裏面有滷水豬大腸,豬耳,甜不辣,雞翼尖同墨魚丸再配上玉子麵,滷水好入味,豬大腸唔會太油膩,豬耳滿骨膠原小店裏面嘅小食都超高質,黃金雞扒類似係椒鹽雞扒,肉質好Juice,豬肉肉燥卷餅,手抓餅包住啲豬肉碎再加啲生菜+青瓜絲,好有台灣嘅風味😃,燒香腸再加蒜片,令我諗翻起之前去台灣食嘅台灣腸,so yummy😝最後,依家天氣咁熱,我哋梗係要去飲下凍胚芽奶茶及凍冬瓜檸檬茶,兩杯嘢飲都唔會太甜,而且解渴一流💪🏻
一間小店食嘅台灣菜,店舖位置不在大街,但性價比超高嘅台灣菜