2024-05-22
今日520去食餐好既~和牛放題🫰嚟左旺角新裝修過既天下糧倉牛肉火鍋專門店湯底揀左兩款:潮汕牛骨湯~入面仲有粟米同白蘿蔔&芫茜皮蛋鍋~好多皮蛋貼芫茜個鍋係雙龍頭好霸氣~任食肉類包括:澳洲M7和牛~食落油脂好香Prime牛板腱~最瘦好有咬口安格斯牛肩胛~口感嫰滑重牛味一級肥牛~肥瘦相間~封門柳~有咬口唔會un澳洲和牛金錢展~爽口重牛味牛脷片~食落好腍鮮牛肉~嫰滑唔un補給庫:有各式各類既麵,連銀針粉都有除左醬油仲有麻油&醋,識食實係三溝加生蒜另外仲有響鈴&生根隔離雪櫃上層係唔同口味既餃子,下層有乳酸、雪芭、雪糕,好多款口味,總有一款啱你。我地試左香芋、伯爵茶雪糕~兩隻都好似珍珠奶茶或芋香奶茶味~雪芭試左豆腐&黑芝麻味~兩款都好食,豆腐豆味濃,黑芝麻勁香濃。再隔離有蔬菜、瓜、雜菌、各式丸類、午餐肉、芝士腸等,食幾多夾幾好,雪櫃好夠凍~飲品櫃:除左無糖茶、汽水、韓式飲品、涼茶外仲有龜苓膏~夠晒貼心果頭打完果頭比你下火🩷🩵木盤上既肉份量超大~所以我地都無再加,食下菜同丸,雪櫃已經好飽~環境舒適~店員好有禮貌~好啱三五知己一邊吹水一邊恰呀恰~係冷氣下打邊邊係人生一大樂事~
嚟左旺角新裝修過既天下糧倉牛肉火鍋專門店
個鍋係雙龍頭好霸氣~
任食肉類包括:
澳洲M7和牛~食落油脂好香
Prime牛板腱~最瘦好有咬口
安格斯牛肩胛~口感嫰滑重牛味
一級肥牛~肥瘦相間~
封門柳~有咬口唔會un
澳洲和牛金錢展~爽口重牛味
牛脷片~食落好腍
鮮牛肉~嫰滑唔un
補給庫:
有各式各類既麵,連銀針粉都有
除左醬油仲有麻油&醋,識食實係三溝加生蒜
另外仲有響鈴&生根
我地試左香芋、伯爵茶雪糕~兩隻都好似珍珠奶茶或芋香奶茶味~