2023-04-26
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/上次食完 #韓川 發現佢樓上仲有一間西餐,今次就過嚟試吓💁🏻♀️。餐廳位置好隱蔽🙈,要喺韓川入面嘅樓梯上去,錯位唔係好多,但幾適合上三個人嚟撐枱腳👌🏻。我哋叫咗個日式燒雞🍗二人套餐,只係$198,食物質素幾好,幾抵食👍🏻。🥣餐湯當日嘅餐廳係蕃茄湯🍅,入面有蕃茄蓉,好似仲有少少南瓜味,味道酸酸地,幾天然😌。🐥照燒汁原隻燒雞有大大原隻嘅燒雞🍗,仲有薯菜🥔,份量都幾足。燒雞表面金黃香脆🤩,肉質仲保持到好嫩,一啲都唔乾,仲有啲肉汁!味道方面好入味,唔會有雪味,唔使點汁都已經好夠味😋。如果唔夠飽仲可以加飯🍚或者意粉🍝,不過阿肥🦁阿瘦🐰就覺得唔使加已經好飽🤰🏻。🦪生蠔 $10/隻叫呢個燒雞二人餐仲可以以$10隻嘅優惠價無限追加生蠔🤣!當日提供嘅生蠔係法國No. 4蠔,雖然唔係好大隻,但係入口味道鮮甜,$10隻黎講超有驚喜,建議追加多幾隻🤪!🥤青蘋果梳打/雜莓乳酸梳打燒雞都比較重口味,所以飲番啲清爽嘅飲品就十分之夾啦😁!💸人均消費:$100-$150📍平民扒房@友蠔食 旺角通菜街27號閣樓
🥣餐湯
🐥照燒汁原隻燒雞
🦪生蠔 $10/隻
🥤青蘋果梳打/雜莓乳酸梳打
燒雞都比較重口味,所以飲番啲清爽嘅飲品就十分之夾啦😁!
💸人均消費:$100-$150
📍平民扒房@友蠔食