2024-08-02
#MC帶你去旺角.香港愈來愈多麻辣川菜店,烤魚、串燒更係人氣食式!今次就揀咗間旺角烤魚店,有齊烤魚同串燒,一次過滿足兩個願望!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 我要烤魚串燒烤魚專門店.餐廳主打川菜料理,包括招牌香滑烤魚、即燒串燒、惹味涼菜等;而店內環境寬敞,枱與枱嘅空間闊落,冷氣十分充足,坐得舒適之餘,食得舒服。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 藤椒魚皮|$38.作為餐前小食,份量剛剛好。魚皮非常爽脆,質感嫩滑彈牙,食落微微冰凍,加埋藤椒麻香味,十分惹味開胃!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 重慶麻辣烤魚|$298.鱸魚肉質細嫩厚實,而且魚骨比較少,啖啖魚肉,而且魚邊位金黃香脆,超有口感!而且配料十分豐富(免費奉送),有蓮藕、萵筍、大荳芽、娃娃菜(或者花菜)、薯仔片、魔芋爽。重慶麻辣味道惹味偏麻,夠曬刺激!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 啫啫墨魚滑入烤魚|$78 ✨推薦✨.直接將墨魚滑同烤魚一齊煮,所以非常入味,口感爽滑彈牙!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 玫瑰露鵝腸|$48.賣相十分特別,用了鴨仔造型盛載鵝腸,鵝腸偏瘦但口感爽脆!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 鹽燒牛舌芯|$28/串.一
#MC帶你去旺角
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✨ 我要烤魚串燒烤魚專門店
🥢 藤椒魚皮|$38
🥢 重慶麻辣烤魚|$298
[配鱸魚|小辣]
🥢 啫啫墨魚滑入烤魚|$78 ✨推薦✨
直接將墨魚滑同烤魚一齊煮,所以非常入味,口感爽滑彈牙!
🥢 玫瑰露鵝腸|$48
賣相十分特別,用了鴨仔造型盛載鵝腸,鵝腸偏瘦但口感爽脆!
🥢 鹽燒牛舌芯|$28/串
一串三件厚切牛舌,口感超軟腍爽口,簡單鹽巴及黑胡椒嘅調味,保留到牛舌嘅原汁原味。
🥢 椒鹽翠玉瓜|$10/串
微微軟腍,口感爽口多汁,調味粉亦唔會太多。
🥢 孜然燒土豆|$10/串
薯仔控不能錯過!土豆片厚薄均勻,香脆十足,每片都撒上孜然粉,超惹味!
🥢 菠蘿青檸梳打|$28/杯
大大杯嘢飲!菠蘿製成沙冰,加上青檸,味道清爽,消滯解膩之選!
🥢 百香果水果茶|$28/杯
大大杯水果茶!百香果果味清新,健康清爽又解渴!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#Ming_Course #油尖旺區美食 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食 #香港探店 #旺角 #我要烤魚串燒烤魚專門店 #我要烤魚 #香港烤魚 #旺角烤魚 #旺角串燒