2023-04-21 26 瀏覽
今晚決定黎試下呢間僕之拉麵,係一間日本拉麵店,環境簡單,但係帶有日式情懷,一入去已經聞到啲高湯嘅香氣,好有食慾。今晚我揀咗佢哋嘅招牌肉愛食者拉麵。嚟到啲食物,我第一眼已經見到啲大塊叉燒,有啲心動。拉麵底係傳統日式嘅豬骨高湯,個湯底醇厚,但唔會太濃,食落口滑,唔會太油膩,好易入口。拉麵都煮得啱啱好,有彈牙嘅口感,配合湯汁非常啱口。啲叉燒就係呢碗拉麵嘅亮點,分量十足,條條叉燒都係大塊嘅,肉質軟熟,,肉汁充足,性價比極高好抵食。啲荀菜就係配菜,但係都好爽脆新鮮,同埋同啲叉燒一齊食,令啲叉燒嘅油膩感冇咁濃。價錢方面,我覺得性價比都幾高,因為分量十足,啲叉燒又咁好食,啲拉麵都好啱胃口,再加上嘅服務好友善,食完都好滿足。總括而言,我覺得呢間僕之拉麵係一間好值得去試下嘅日本拉麵店,個湯底好味道,拉麵口感好,啲叉燒肉質又好,配菜爽口,真係唔錯。