2021-08-18 661 瀏覽
旺角朗豪坊附近開了一間日式串燒酒吧主題的餐廳,他們的串燒和飲品都好正!餐廳環境都好大,還有桌球枱供客人玩樂!餐牌上有多款日式食物可以選擇,而且飲品亦有多款可以選擇!漬物拼盤,漬物拼盤有淮山、牛蒡、明太子沙律和蒜頭,幾款都是爽口的漬物,淮山帶有少許芥末味,而我特別喜歡吃日式的蒜頭漬,食落不會有好濃的蒜味,食完覺得特別開胃!雞泡魚乾,不會燒到好乾身,食落亦不會好硬,甜甜地,好岩送酒!日本銀鱈魚乾,望上去顏色似魷魚絲,口感脆口,又係一款送酒的小食!海葡萄沙律,這裡的海葡萄沙律好抵食,有大量海葡萄,沙律菜拌上了日式柚子醋,酸酸味味,非常開胃!法國鵝肝 ,鵝肝即叫即整,厚身而且好香口,夾上多士一齊食更美味!喜之次,剛剛燒出來的喜之次,魚尾位置燒到脆卜卜,魚肉嫩滑juicy,再配上酸汁一齊食,特別美味!豚肉蘆筍卷 ,蘆筍用上豚肉薄片包著,外層脆卜卜,內裡爽口而且有種好fresh的感覺!日本雞全心 ,雞心用上全心,所以比平時出面食到的大少少,味道惹味!日本腎、雞軟骨,兩者口感都好爽口,鹽份都好夠,口感豐富!鮮白鱔 ,白鱔口感爽身,魚肉彈牙,用上鹽燒,更能突出鮮味!牛舌芯 ,非常厚肉,口感爽口,味道惹
餐廳環境都好大,還有桌球枱供客人玩樂!
餐牌上有多款日式食物可以選擇,而且飲品亦有多款可以選擇!
日本腎、雞軟骨,兩者口感都好爽口,鹽份都好夠,口感豐富!
鮮白鱔 ,白鱔口感爽身,魚肉彈牙,用上鹽燒,更能突出鮮味!
牛舌芯 ,非常厚肉,口感爽口,味道惹味!
海虎蝦 ,海蝦好大隻,而且已經去殻,爽口彈牙!
KATACHI Delight,這杯cocktail只係賣相已經好靚,用上冰底鎮住,冰底仲加入花粒特別靚!飲品上面加入氮氣整成個波波,影相打卡一流!飲品是檸檬味再加上酒味,酸味味咁幾好飲!
Passion Fizz,這杯mocktail其實是熱情果紅茶,好香熱情果味,酸酸甜甜,加上紅茶的澀味,味道都唔錯!
另外凡生日惠顧餐廳,餐廳會送一個巴黎鐵塔酒set給客人,還會播生日歌,氣氛非常正!
2021-08-11