2016-07-04 847 瀏覽
假日前夕嚟到旺角食飯必然要排隊等位,努力搵緊少人排隊既餐廳之制,見到越朝竟然無人等,裏面仲有一張吉枱發達呀,唔洗等就有得食。但喺門口企咗幾分鐘,叫咗幾聲唔該都無侍應可以抽身嚟理下我地,再睇睇入面得3個侍應又要落單又要送菜,我地見餐廳既環境又幾靚下,食物又好吸引,咁唯有耐心等下啦。但喺等既期間,睇見已經有好幾班諗住幫襯既客都無耐性咁離開咗。軟殻蟹米紙卷 配有特配既醬汁,好夾好好味。米紙口感好好,一咬即開唔會硬大頭蝦冬蔭公超大隻大頭蝦,廚師仲好細心界開咗小小蝦殻,等客人可以更容易碌殻食到蝦肉讚。蝦肉有口感,鮮味之如仲入哂冬蔭公味。冬蔭公湯唔太辣配上大蝦味,一流推香矛豬頸肉撈檬檬粉一舊舊痴埋一舊,整唔散。味道一般,都係靠酸汁味。越式生菜包味道普普通通,肉碎唔夠香,份量小只得4塊生菜越朝炒飯味道尚可蝦餅味道ok凍滴咖啡熱飲會好味好多,一倒入冰咖啡味淡到無味,可能太多冰。但對比越南正式既滴溜咖啡就沒得比,味道差好遠要28蚊唔太值,無特別總括嚟講,餐廳食物都有3粒星,但缺乏人手,喺客人心過服務必有唔多唔少扣分吧。
發達呀,唔洗等就有得食。

軟殻蟹米紙卷
配有特配既醬汁,好夾好好味。米紙口感好好,一咬即開唔會硬
大頭蝦冬蔭公
讚。蝦肉有口感,鮮味之如仲入哂冬蔭公味。
冬蔭公湯唔太辣配上大蝦味,一流
香矛豬頸肉撈檬
檬粉一舊舊痴埋一舊,整唔散。
味道一般,都係靠酸汁味。
越式生菜包
味道普普通通,肉碎唔夠香,份量小只得4塊生菜
越朝炒飯
味道尚可
蝦餅
味道ok
凍滴咖啡
熱飲會好味好多,一倒入冰咖啡味淡到無味,可能太多冰。
但對比越南正式既滴溜咖啡就沒得比,味道差好遠
要28蚊唔太值,無特別
  • 軟殻蟹米紙卷