2024-05-21 39 瀏覽
最近同朋友去咗旺角區好出名嘅甜品舖,佢哋簡直係呢一區嘅人氣首選店,長期都要排長龍先至可以入到去。佢哋嘅環境好清新俾人感覺舒服,裝潢就係行簡約文青風。🤩**烤羊西冷扒配芥末薯蓉**羊扒西冷我揀咗五成熟,嚟到覺得啱啱好唔會話好生,外面呈現咗靚靚既金黃色,切開之後內裡仲好juicy,真係入口即溶,非常嫩滑。🐏**大蝦。野菌。溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵**麵條Q彈有勁,加埋佢哋特製香濃濃既芝士汁,出奇地惹味。芝士汁佢哋都調校得啱啱好唔會覺得好膩。😋**特濃5.0牛乳宇治抹茶紅豆白肉**果然係特濃嘅日本牛乳,淨係聞都聞到佢好香濃嘅奶香味。個白肉軟綿綿,仲有嚟自日本宇治既高級抹茶,再配合入口即溶既紅豆,每一種元素都好相配!🍨**肉桂蘋果拿破崙**個拿破崙皮非常之酥脆可口,蘋果內餡就充滿咗肉桂味道,唔會過份甜膩,配合埋陣香濃濃既奶油真係好match。😍**牛油果奶昔****Coconut Pandan Latte**奶昔方面,牛油果味道好濃郁,絕對係落足料。飲落口感好滑順,非常順口!Coconut Pandan Latte就散發住香濃既椰子同香甜既炊香,飲落口係出奇地清爽,真係令人流連忘返!🥑🥥

**烤羊西冷扒配芥末薯蓉**

**大蝦。野菌。溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵**

**特濃5.0牛乳宇治抹茶紅豆白肉**

**肉桂蘋果拿破崙**