2024-01-04
❀ REFLECT Restaurant & Bar #旺角 ❀❗️旺角樓上墨西哥餐廳❗️——————————————————一向覺得旺角嘅樓上餐廳水準一般🙈但見唔少人介紹呢一間,決定試吓,果然唔錯🤩餐廳主打墨西哥菜,除咗tacos, quesadillas,仲有意粉、烤肉等等。裝修幾chill,設有酒吧,仲有超大嘅室外位置✨.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Wild Mushroom Gnocchi $138 (4/5)香港近來好似越來越多gnocchi,係一種圓碌碌煙靭嘅意粉,但要做得好食非常困難。呢間嘅Gnocchi大大粒,夠咬口🥰配以creamy雜菌醬,混合咗椎茸、白蘑菇、靈芝菇同黑松露,香氮撲鼻😚.☞ Tacos (Beef) $208 (3.8/5)話曬係墨西哥餐廳,當然要試吓招牌Taco🌮用脆口嘅玉米餅,包住creamy牛油果醬、微辣莎莎醬、酸忌廉,好清新又惹味。仲可以選擇夾雞、牛或者蘑菇。.☞ Quesadilla (Chicken) $128 (4/5)相比之下,更推薦Quesadilla,平好多,而且仲有大量芝士,性價比更高😍外皮係我最喜愛嘅口感,微微烤至香脆,帶點煙靭🫓內饀同樣有莎莎
❗️旺角樓上墨西哥餐廳❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
呢間嘅Gnocchi大大粒,夠咬口🥰
☞ Tacos (Beef) $208 (3.8/5)
話曬係墨西哥餐廳,當然要試吓招牌Taco🌮
仲可以選擇夾雞、牛或者蘑菇。
外皮係我最喜愛嘅口感,微微烤至香脆,帶點煙靭🫓
內饀同樣有莎莎醬、牛油果醬、酸忌廉,今次揀咗雞肉,另外亦有牛肉及蘑菇可以揀。
☞ Crab Meat Tartare $148 (3.9/5)
有大量一絲絲嘅蟹肉為主,加入牛油果、蕃茄粒、紅洋蔥同青瓜粒,表面居然仲有矜貴嘅魚子醬,撈埋查喺麵包上,更美味😋
——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.5/5
✨性價比: 3.7/5
✨再訪興趣: 3.8/5
💞整體來講
絕對比到驚喜,雖然係旺角嘅樓上店,但裝修食物都有水準。