2021-05-14 536 瀏覽
第二次食依間餐廳,今次再食係因為見到有威靈頓牛柳~餐廳環境寬闊,坐得幾舒服,主打多國菜,有好多既有創意又賣相唔錯既菜式。❀ 皇牌威靈頓牛柳外層酥皮好酥脆,切開見到牛中間呈淺粉紅色,酥皮與牛柳有點分離,而食落牛味重但肉質卻有點韌,偏向七成熟。酥皮與牛之間夾了一層蘑菇,配埋黑松露薯蓉及醬汁食,味道幾好❀ 芒果黑松露鮮蝦沙律賣相好吸引,沙律由芒果、蝦肉、洋蔥及黑松露醬汁調配而成,食落好清新,酸酸甜甜帶點黑松露香。但是不太食洋蔥既我覺得洋蔥粒偏多,帶點洋蔥青澀味❀ 溫泉蛋菠菜大啡菇大啡菇焗得幾juicy,菠菜係用忌廉及芝士調煮,而溫泉蛋有流心效果❀ 黃到金雞翼有4款"時代抗翼",全部都好吸引。黃到金其實係指咸蛋黃醬,雞翼炸得好香脆,肉質都幾滑嫩,配埋香濃既咸蛋黃醬,仲食到咸蛋黃粒粒,味道唔錯~而且仲係熱辣辣!另外仲有沙律菜及乳酸爆珠,可以幫助減少油膩感❀ 心太軟配雪糕即叫即整,切開有熱騰騰既流心朱古力醬,但份量較少,雪糕帶點冰感⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆👅味道:⭐️⭐️⭐️⭐️📸環境:⭐️⭐️⭐️💫🤵服務:⭐️⭐️⭐️⭐️💎CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️為最高分)⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆

❀ 皇牌威靈頓牛柳

👅味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
📸環境:⭐️⭐️⭐️💫
🤵服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
💎CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5⭐️為最高分)
皇牌威靈頓牛柳
皇牌威靈頓牛柳