同朋友搵間cafe chitchat 下,見到八屋嘅環境好似都唔錯,於是就過咗黎試下~*海膽醬大蝦意大利麵 $168扁意大利麵上面一共四隻大蝦,而且其中一隻蝦上面有海膽 😚 佢仲有一杯額外嘅海膽sauce,不過我覺得唔洗落都可以,因為本身已經好濃郁,配上海膽嘅鮮甜,夠曬惹味🤤*咖啡渣焗肉眼扒 $268肉眼扒大大塊,夠曬厚肉😍即使我地叫咗7成熟,都唔會太韌👍🏻而且我第一次食咖啡渣焗法,雖然唔係好食得出咖啡味,但佢本身嘅調味都足夠,應該係鹽同黑胡椒~佢嘅配菜仲有薯條🍟*招牌法式吐司 $128話明係招牌,咁就緊係要試下👅一共有三塊吐司,吐司外層微微脆,內餡好軟熟,配上香甜嘅糖漿,真係好好味🥰而且佢嘅焦糖蕉都好驚喜,焦糖嘅甜脆下係軟綿綿嘅香蕉,好正😽*宇治抹茶提拉米蘇 $68外型好打卡able,最上面有塊餅同埋奶蓋,杯身望落仲好有層次,飲得出抹茶同埋奶嘅味😋將上面嘅餅浸落去抹茶到,有種食緊液體版tiramisu嘅感覺🤣*宇治抹茶拿鐵配雪糕 $68抹茶拿鐵抹茶味香濃,配上冰涼嘅抹茶味雪糕,真係好fresh啊😆

*海膽醬大蝦意大利麵 $168

*咖啡渣焗肉眼扒 $268