2020-11-03
📍 Rimi Cafe (旺角)想搵間咖啡店可以坐耐啲 加上有box game提供,於是去左登打士廣場 因為有好多呢類型既樓上cafe,今日就去左Rimi cafe食下午茶,入面環境舒服,坐得好舒服。🔻肉醬意大利粉$69呢個肉醬份量好足夠 調味亦好,撈勻整個意粉,食落口感好豐富,而且唔會好乾身🔻蒜片牛柳粒$59牛柳粒肉質少少乾身,但加埋自家制醬汁食落都算可以!🔻迷你沙樂薄餅$73餡料味道尚算可以,餅底亦香脆可口,口感好似餅乾咁 但份量比較少 🔻牛油焗雜菌$52用錫紙包住焗嘅牛油雜菌,上枱時仍然香噴噴,食落味道可以,但如果加多少少蒜蒜牛油更惹味。🔻藍天白雲特飲+20呢款飲品外表非常之吸引,好像將天上白雲相映成趣。打卡必點!味道方面 好似乳酪味 甜甜地 好啱女仔飲🔻血橙果粒花茶+20呢種花茶特別 而且散發陣陣花香,真係好香橙皮味 飲落提神醒,店員見我飲完仲幫我加水 服務💁🏻♀️:7/10環境🌾:7/10午餐消費:$150旺角登打士街43H號登打士廣場20樓
🔻肉醬意大利粉$69
🔻蒜片牛柳粒$59
牛柳粒肉質少少乾身,但加埋自家制醬汁食落都算可以!
🔻迷你沙樂薄餅$73
🔻牛油焗雜菌$52