焼肉スマイル (燒肉smile)

YAKINIKU SMILE
4天前 0 瀏覽
最近去咗旺角一間專食放題嘅烤肉店,原來餐廳係台灣人氣過江龍燒肉店。今日我揀咗豪華套餐,$279任食100分鐘,包括牛、豬、雞、海鮮、湯、飲品同甜品。餐廳環境寬敞舒適,燈光柔和,裝潢時尚**薄鹽麻油薄切牛舌**:牛舌片薄如紙,燒得剛剛好,外脆內嫩,配上淡淡嘅麻油香**薄築麻油美國板腱牛薄燒**:板腱牛肉質鮮嫩,麻油嘅香氣令牛肉更加香濃。**薄鹽蒜番美國板腱牛排**:薄鹽同蒜香完美結合,板腱牛排燒得多汁,味道非常豐富。**美國板腱醬燒牛排**:牛排燒得香嫩多汁,醬汁濃郁,味道層次分明。**彈牙小鮑魚**:小鮑魚Q彈爽口,鮮味十足,每一口都係海洋嘅滋味。**極鮮白蝦**:白蝦肉質鮮嫩多汁,蝦味濃郁。**韓式雪濃牛骨湯**:湯底濃郁,喝上一口,牛骨嘅鮮味十足,**阿里山冷泡烏龍茶**:茶香清新,回甘無窮,非常解膩。**檸檬紅茶**:檸檬嘅酸甜與紅茶嘅香氣完美融合,清新爽口。

**極鮮白蝦**:白蝦肉質鮮嫩多汁,蝦味濃郁。

**阿里山冷泡烏龍茶**:茶香清新,回甘無窮,非常解膩。