2024-08-13
行街拍拖,搵間靚餐廳打下卡都算係一種浪漫吖嘛!今次同老公揀嘅目的地就係位於旺角繁華地段嘅「一鍋堂」- 真系食得好舒服😗😗。簡單方便,環境舒適,仲可以揀好多款食物自助飲食。首先,個自助吧有好多款食物可以選,今次我哋揀咗「60分鐘半自助火鍋放題」,真係好抵食! 佢講到,可以拎到自己鐘意嘅火鍋物料,真心覺得值🤗!😍😍😍。「韓式泡菜湯底」帶嚟嘅感覺就係酸中帶辣,好有特色,我同男朋友都鍾意😋。而家,我鍾意嗰個「炙燒芝心丸」,老公鍾意「廚師雞肉腸」呢款火鍋配料,兩款都試吓,食俾兩個人都覺得好食。「木耳拍青瓜」,我最鍾意,脆脆嘅口感,好消暑,配上「咖哩豬皮魚蛋」,連老公都忍唔住讚好,我睇佢食得好開心,我都好滿足😊。魚蛋口感綿滑有彈性,豬皮韌而不軟,整體味道得宜不膩口。🍢🐟🍛。食完之後,我哋仲可以去自助吧拎甜品🍰🍪,最後再配杯飲品☕️,係旺角咁個繁華地方,可以搵到咁抵食、好食嘅火鍋店,真係幸運。