2018-10-13
係旺角鬧市有個寧靜空間真係好,以後又多個好地方。比一般連鎖咖啡店,呢度更有heart更多新款飲品食物。雖然係樓上咖啡店,但空間感都足夠,有張8-10人大枱,角落就有2-4人枱,還有幾個2人位座位,小聚會、傾計、閒聊、hea、談心....都適合。飲品主要係茶類、熱泡茶、冷泡茶、有奶蓋、奶茶...對於只愛茶不愛啡既我,呢度簡直係我既綠洲,因為大部份咖啡店/小店都有很多咖啡口味,但就少茶類選擇。甜品櫃內大約有7款蛋糕,都是以茶來製成,最近新出咸點蛋批配沙律,都幾吸引。落單後店員會取新準備的蛋糕,甜品櫃內的只會是display,所以放心揀心水蛋糕品嚐。小店十分貼心,會提供水,連裝水瓶都好可愛,女仔一定喜歡呢度,仲夠乾淨舒服。【NEW 玫瑰奶蓋冷泡玫瑰青茶】 $48新品推出吸引左我飲,飲前已聞到奶蓋有陣陣玫瑰香味,厚身輕盈不膩,還有淡淡芝士味。青茶用冷泡沖制,店方用過瀘水在室溫泡7-8小時,再雪凍青茶,沒有加冰,所以飲落青純帶茶香,而且無苦澀味,好順喉。【鐵觀音芝士蛋糕】 $43好靚好吸晴,鐵觀音芝士同原味芝士各半,顏色比例分明,入口軟滑慢慢化開,茶味同芝士味好平均,味道好好,仲加左脆脆同茶啫
【NEW 玫瑰奶蓋冷泡玫瑰青茶】 $48
【鐵觀音芝士蛋糕】 $43
好靚好吸晴,鐵觀音芝士同原味芝士各半,顏色比例分明,入口軟滑慢慢化開,茶味同芝士味好平均,味道好好,仲加左脆脆同茶啫喱,多種口感。