2024-05-23
相約朋友旺角食飯,想傾吓計坐耐d,搵到呢間樓上cafe。🦐泰式蝦沙律杯一set 6 shots,配兩款醬汁,有辣青汁、泰式酸辣汁。悶熱天氣最適合食刺身蝦。 蝦肉浸上辣青汁,即時感覺辣辣地,蝦肉好新鮮彈牙,夠鮮味! 橙色既酸辣汁,先甜後辣,加埋蒜片辣粒,勁香! 🍴香草白酒芝士藍青口配法包瓦煲仔放藍青口有特色,好有fusion 感藍青口嫩滑creamy,以香草白酒芝士煮汁濃厚挺身,菠菜底有芝士香及青口汁鮮,香脆法包配汁食一流🍯蜜糖咖哩脆雞蜜糖+咖喱又幾夾喎! 以中式蒸籠裝住蜜糖炸雞封上蜜糖外層,雞件炸漿唔厚,皮脆肉juicy味道甜身又有淡薄咖喱香氣🍴伊比利亞煙燻豬架慢慢開蓋,煙燻味好香! 伊比利亞橡果豬肉味芳香濃郁,脂肪瘦肉比例平均,再以煙燻處理過後帶帶蘋果木香氣,味道更有層次! 🍹"Piggy" Ocean用個小魚缸裝住,入面粉藍色既cocktail,好有海洋感,gin base 加sparkling wine,仲有好香荔枝味。🧉Passionate "Rambo'雖然用骷髏骨杯,但味道好有果香,熱情果、菠蘿、橙汁,好有熱帶感
🦐泰式蝦沙律杯
悶熱天氣最適合食刺身蝦。
蝦肉浸上辣青汁,即時感覺辣辣地,蝦肉好新鮮彈牙,夠鮮味!
橙色既酸辣汁,先甜後辣,加埋蒜片辣粒,勁香!
🍴香草白酒芝士藍青口配法包
瓦煲仔放藍青口有特色,好有fusion 感
🍯蜜糖咖哩脆雞
蜜糖+咖喱又幾夾喎!
以中式蒸籠裝住蜜糖炸雞
封上蜜糖外層,雞件炸漿唔厚,皮脆肉juicy
味道甜身又有淡薄咖喱香氣
🍴伊比利亞煙燻豬架
慢慢開蓋,煙燻味好香!
伊比利亞橡果豬肉味芳香濃郁,
🍹"Piggy" Ocean
🧉Passionate "Rambo'