2020-01-09
黑布街不嬲都出晒名多野食😋今次黎左呢間都幾出名嘅精品咖啡店食個Lunch☕️🍽-呢間coffee shop連門面都裝修得好靚好特別💚以綠色為主 並列喺其他店隔離 好容易就搵到🤫-可能因為比較出名嘅關係,Lunch Time時間都幾多人🤢大概十二點幾一點倒去到,都真係幾迫😖如果想坐二人枱闊少少就要早啲去喇🤫-今次嗌左兩個主食,一個跟左set🍝🥪☕️同埋嗌左兩個甜品🥧🧇-呢間咖啡店係比左錢先嘅💰我地一次過嗌晒主食同甜,結果佢個焦糖燉蛋撻係最快黎嘅🤣所以如果想食咗主食先,就可能要同店員講定甜品後上喇🙈-先講下杯跟set嘅咖啡☕️可以揀fruity/nutty~我揀左後者🙆🏻♀️不過本人可能唔太識品嘗咖啡🤣所以覺得佢都幾普通,只係一杯帶酸味嘅齋啡🤔-甜品比主菜做得更加出色🧡💛焦糖燉蛋撻同Yellow(店嘅招牌窩夫)都好好味❣️焦糖燉蛋撻🥧燉蛋嘅面頭有一層薄焦糖🍯配埋下面香甜滑漏嘅燉蛋真係好正🥰啱晒鐘意食甜野嘅女仔食😋不過個撻皮同個底就比較淋,如果整得最啲就perfect喇🤩-Yellow💛最推介就係呢個窩夫!無論係賣相同埋味道都一流❣️❣️❣️佢同坊間嘅窩夫唔同,佢係好似分開咗嘅雞蛋仔咁,可以一啖一粒🤤如果
焦糖燉蛋撻🥧
Yellow💛
最推介就係呢個窩夫!無論係賣相同埋味道都一流❣️❣️❣️佢同坊間嘅窩夫唔同,佢係好似分開咗嘅雞蛋仔咁,可以一啖一粒🤤如果個口再大啲,可以加埋香蕉一齊食,口感味道都會更加豐富🥰呢個甜品整得好有心思,每一塊香蕉都有一層薄薄嘅焦糖痴住🍯拌碟仲有啲酸酸甜甜嘅柚子蜜、脆卜卜嘅穀物、同埋少少乳酪🤍真係好正!衰在佢唔係外脆內軟,係好似蛋糕咁嘅質地☹️如果唔係就真係100分💯
大蝦茄醬扁意粉🍤🍝
意粉就相對普通~係想像得到嘅味~唔太驚喜~不過都係賣相靚🥰
煙三文魚三文治🥪
因為自己本身鐘意食硬包🥖所以呢個三文治用左硬包黎整,我就幾鐘意🤤佢啲餡好多!啲三文魚多到突晒出黎🙈入面仲有生菜同蕃茄🥬🍅仲有仲有!!cream cheese sauce🧀係好味嘅😋不過都係expect到嘅味道~~
總結
甜品做得相當出色!!不過主食就相對普通~所以黎呢到嘅話🖐🏻食個tea就最啱🤩