餐廳: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
資訊:

2020-08-23 327 瀏覽
蘇媽蘇媽係旺角開左分店,早一排終於去左食~肉骨茶一直係我最愛之一,當然要叫返碗!呢度既肉骨茶,係任添任飲,正呀!..肉骨茶配三層肉 Bah Kut Teh - Pork Belly肉骨茶湯既湯頭濃郁,藥膳味濃,我本身好鍾意飲藥膳湯,重口味又養生!肉類有多款選擇,可配肉骨或肉,最後揀左三層肉,即豬腩肉。豬腩肉煮得好淋,連埋肉骨茶食,好入口好juicy,最後添左3碗!..招牌砂煲老鼠粉 Claypot Lo Shu Fun份量超大🍲好多料,有蛋、銀魚仔、豆卜、肉碎同老鼠粉,口感好特別,而且醬汁好夾!用砂鍋來煮,好有風味,而且保存到熱辣辣👍🏻..椰香咖央多士 Toast with Kaya & Butter我好鍾意食呢個🍞 咖央醬甜度適中,椰子味香,夾在烘到脆的多士裡面,咬一口,d醬bid出來,香味在口腔內久久不散,食到甜思思!呢個記得要趁熱食!..最後嘆返杯招牌白咖啡,好味!☕️ 白咖啡比起一般咖啡係甜d,但好香滑😇..不過呢間餐廳長期都受歡迎,我地都排左20分鐘先有位,大家要預早時間去~
招牌砂煲老鼠粉 Claypot Lo Shu Fun
肉骨茶與白咖啡