2015-12-03
旺角同油麻地既新填地街 以我所知叫係好多舊式食店 同賣舊式夜欄鋪同立雜野既地方 估唔到竟然會開左一間細細既西餐廳 , 西餐廳以酒吧形式設計開揚 水吧有staff整draft啤酒同 各種cocktail入面既座位大慨坐到10 幾人 疏化以藍色為主 牆身配以格仔式既玻璃 玻璃下面放左好多飲完既酒樽裝飾。 設計有心機 , 食物方面以西餐為主, 我地點左2 人set . 可以點前菜 一個同主菜兩個首先有餐湯 黑松露菇湯 上面既條狀麵包算係比較硬 點上 餐湯林番d剛剛好, 餐湯入面 好香黑松露味 入面既菇整碎哂增添不小口感, 而湯上面亦放左一d香草 令到更香濃之後黎左兩杯飲品我就點左draft既gunniess當然泡好滑 以黑啤黎講唔算苦oreo sweetie , 有咖啡酒 朱力酒 vaileys vodka 等等配成既朱古力cocktail. 味道不太甜 酒味偏少 幾適合女士飲 上面既cream同oreo脆脆 增添口感 小食方面, 我地點左三文魚他他, 呢個推介, 首先三文魚他他即係三文魚同桃肉切碎而成 兩樣凍野溝埋十分清新, 上面配以CREAM同牛油果醬, 味道好MATCH, 將充滿醬料既
首先有餐湯 黑松露菇湯 上面既條狀麵包算係比較硬 點上 餐湯林番d剛剛好, 餐湯入面 好香黑松露味 入面既菇整碎哂增添不小口感, 而湯上面亦放左一d香草 令到更香濃 之後黎左兩杯飲品
oreo sweetie , 有咖啡酒 朱力酒 vaileys vodka 等等配成既朱古力cocktail. 味道不太甜 酒味偏少 幾適合女士飲 上面既cream同oreo脆脆 增添口感 小食方面, 我地點左三文魚他他, 呢個推介, 首先三文魚他他即係三文魚同桃肉切碎而成 兩樣凍野溝埋十分清新, 上面配以CREAM同牛油果醬, 味道好MATCH, 將充滿醬料既他他放上脆卜卜既蒜蓉包上面包既脆同牛油味, 加上他他既清新爽口形成複雜既口感, 十分開胃,最好食係個CREAM 加牛油果醬。! 之後黎左兩個主菜, 燒雞, 燒雞用叉篤住成隻企喺度, 睇個大細應該係燒春雞黎, 比較細隻, 雞上枱時先用打火機點火制造美觀效果, 火燒完後就收番切開幾件再上碟, 雞肉由於係春雞 所似就算雞胸肉位十分滑, 雞皮有燒過所以十分香口脆皮, 就甘食都好夠味, 若想濃D 可以再點燒汁味道都唔錯。 另一主菜, 牛肋肉, 一條牛肋骨上面鋪滿切成一塊塊既牛肋肉, 燒至大慨6 成熟, 牛肋肉比較有咬口, 脂肪比例大慨佔3 成, 所以咬落去不會太油膩又不會太乾身, 肉入面既筋比較多, 所以口感比較煙UN, 但又唔係完全趙唔到嗰款 咬落去會有少少肉汁, 牛肉上面有少少香草吊味 增加香味。另外呢隻牛扒既燒汁同雞唔同, 比較咸D, 個人比較鍾意呢個多D, 而且同牛肉更MATCH。! 最後黎左個心太軟, 呢個係招牌既鐵板心太軟 心太軟上面有CREAM , 曲奇雪糕, 下面當然有心太軟, 鐵板係好熱焊住個心太軟, 十分特別係, 心太軟入面係實心, 佢入面既汁以另一個形式食, 就係直接將D朱古力汁由上而下倒落去成個鐵板當中, 一倒落去, 鐵板就ZAZA聲, 就可以熱辣辣甘食個心太軟, 心太軟質感好軟熟熱食配以上面既凍雪糕加CREAM , 甜得黎吾會太溜, 每食一啖前都係喺側邊點一D 熱辣辣既朱古力醬, 對我黎講係第一次甘樣食心太軟, 個D醬喺出面, 有驚喜。!建議要食得快D, 因為雪糕快溶。 呢間係一間以BAR形式既西餐廳, 所以食物都以小食前菜, 就算主食都好少殿粉質, 主要適合幾個人摸住酒杯底食下野傾下計既好地方黎,食物中上, 有特別之外, COCKTAIL 亦溝得唔錯, 係可以再黎既食店之一.!