2023-06-03
今次來到旺角的 Yell-Owl Cafe,呢道的裝修非常精緻,所以行過已不其然被吸引進內。😍我好最鍾意食全日早餐, 呢度除咗有特定嘅全日早餐之外,竟然仲有自選嘅全日早餐,大家可以按自己喜好從21款食品揀選屬於自己嘅全日早餐。😍 自選的全日早餐包括炒蛋、英式豬肉腸、煙肉、大啡菇、扒番茄、火龍果,全部係佢鍾意的食材搭配,寧舍啱胃口。😋燒羊架配忌廉焗薯是另一個值得一試的菜品。燒羊架的肉質很嫩,搭配上忌廉焗薯,口感更加豐潤。😋周打蜆湯和芝士肉醬薯條也非常美味,餐湯鮮味香滑,薯條炸得香脆,配埋肉醬和芝士的組合更加滋味。😋另外,佢哋的特式飲品 Lychee & Rose Twist 和 Passion of Yell 由不同果汁配製,非常清新好味,亦係打卡之選。😍最後甜品荔枝玫瑰芝士蛋糕,這款蛋糕口感細膩,荔枝和玫瑰花香氣混合在一起,讓人回味無窮。😋整體來說,這裡提供的食物和飲品質素都很好,而且價格也相當合理。如果你想要享受一頓美味的餐點,這裡絕對是一個不錯的選擇。整個餐廳的氛圍也很舒適,讓人感到放鬆和愉快,非常適合與朋友一同前來用餐。🥰