之前朋友話介紹我去一間日本菜餐廳,係新開嘅,啲廚師發板質素又好,菜式精緻,而且價錢適中,所以就去試吓啦!食最平嗰個餐又好似驚唔夠豐富,最貴嗰個餐又驚多得滯而且負擔唔起,所以就揀$800一位我一個餐。同大家分享下有好豐富嘅食物!柱貝冬瓜味道清清地又夠爽口,甜蝦豆腐凍幾種味道混合無論口感定香味都贏晒,田樂茄子就一個甜甜地嘅茄子,海葡萄巨峰甜甜酸酸混合口味豐富又吸引,枝豆水無月有少少似Jelly但係枝豆味,之前未食過,金針雲魚粟米醬幾樣野配搭估唔到都幾出色。刺身三點笠貝第一次食,口感好爽口,而且係好有鮮味,唔會有海水味,櫻花蝦牡丹蝦除咗鮮味之外仲有啲香脆,拖羅味道濃烈又夠肥美。黑松露海膽蒸蛋方面我就冇話特別鍾意食海膽,但係朋友好鍾意食海膽所以我大部份都比晒佢,反而淨係計黑松露同埋蛋嘅配合原來都幾特色,而且可以突出到互相之間嘅長處。深海池魚、沙甸魚、海膽軍艦係完全三個口味嘅壽司,池魚味道比較淡,加上少少Wasabi係可以調起成個鮮味、沙甸魚原來切得起都唔會好腥,真心出乎意料!海膽軍艦有好多海膽,而且顏色都好鮮,俾咗啲海膽我朋友之後我仲有好多!味道好鮮甜入口即溶。小蜆味增湯一開始就真係唔知咩嚟,

柱貝冬瓜味道清清地又夠爽口,
甜蝦豆腐凍幾種味道混合無論口感定香味都贏晒,
田樂茄子就一個甜甜地嘅茄子,
海葡萄巨峰甜甜酸酸混合口味豐富又吸引,
枝豆水無月有少少似Jelly但係枝豆味,之前未食過,
金針雲魚粟米醬幾樣野配搭估唔到都幾出色。

刺身三點
笠貝第一次食,口感好爽口,而且係好有鮮味,唔會有海水味,
櫻花蝦牡丹蝦除咗鮮味之外仲有啲香脆,

拖羅味道濃烈又夠肥美。

小蜆味增湯一開始就真係唔知咩嚟,一嚟到原來有咁細隻蜆真係大開眼界,雖然咁細隻但係清理步驟完全沒有馬虎,所以裏面都冇沙。

靜岡蜜瓜甜到不得了,水份極多試過先知,
青檸啫喱小小甜而且又酸酸地,做甜品真係好得意,
和果子方面好有日本風味,中間有配料味道較甜,一樣吸引。