2020-05-01
喺旺角樓上竟隱藏著間咁嘅日式餐廳,而且質素真係高得好驚喜。😯石燒吉列霜降牛小排定食($178)[好味度:8/10]雖然吉列牛嘅熱潮好似已經減退咗一段時間,但係呢度仍然有供應石燒吉列牛嘅套餐。😌 而且都非常之高質,一啲都唔馬虎。😆 採用咗霜降牛肉,佢嘅油脂分佈均勻,而肉質亦特別細膩,極品。😉 而且牛肉嘅香味仲好突出添。😋 提供咗牛嘅脂肪塊去整啲油去罄個石板,咁樣就可以確保牛肉原汁原味嘞。💦 感覺亦都更加高級。🆙 外層吉列皮薄得嚟好脆,再加上軟嫩嘅牛肉,真係絕配。😚 定食仲配有前菜同埋溏心蛋或者溫泉蛋同飲品,好抵食。👍🏻唐揚炸雞定食($98)[好味度:8.5/10]喺晚市套餐入面仲有其他定食選擇。😄 估唔到佢竟然有咁多隻炸雞,上枱嗰陣時都有少少驚訝。😮 而且會以為數量多質素一定無咁好,點知佢嘅唐揚炸雞比起想像中高質好多。😜 雞肉醃嘅味道啱啱好,富有雞味,又唔太鹹。😎 而且外層嘅皮鬆脆得嚟又好薄,一啲都唔硬。😬 真係非常高質,係少見咁好味嘅唐揚炸雞。🥰芝士煎餃子($58)[好味度:8/10]呢個餃子都好吸睛。🤩 餃子係喺滿滿嘅熱溶芝士上面,仲有
石燒吉列霜降牛小排定食($178)[好味度:8/10]
唐揚炸雞定食($98)[好味度:8.5/10]
芝士煎餃子($58)[好味度:8/10]
呢個餃子都好吸睛。🤩 餃子係喺滿滿嘅熱溶芝士上面,仲有得拉絲添。🧀 食之前將餃子沾滿芝士,真係好濃芝士味,超滿足。😗
水信玄餅($28)[好味度:7/10]
呢個嘅賣點就係可以打卡嘞。🤳🏻 一細粒透明嘅水信玄餅入面,有一個朵櫻花,真係好靚㗎。🌸 不過叫得水,就當然係完全冇味㗎喇。😂 所以食嗰陣時,就要靠旁邊嘅黑糖漿同埋黃豆粉去攞味。💁🏻♂️ 作為一個light啲嘅甜品,又睇得,又食得,都唔錯㗎。🥳