2024-07-21
今次嚟到朋友介紹嘅旺角火鍋店,發現裝修好靚,食物咗好多款式!湯底揀咗鴛鴦,一邊係蛋白養顏美容鍋,一邊係清涼解熱雪耳鮮椰子鍋,真係好滋補,飲落去好似飲緊老火湯咁🤩 飲完之後皮膚都好似靚咗啲咁呀,雪耳鮮椰子鍋就女幾清甜,解暑一流!而PRIME牛下肩胛肉味濃郁,油脂分佈均匀,一淥落去就熟,肉質好嫩滑,完全唔會韌!海鮮方面,選擇都幾多,有海鮮青口、蠔🦪、魚片、竹籤蝦、鮮鯇魚骨腩、水魷魚等🤩 竹籤蝦好新鮮,一咬落去就爆汁,鮮鯇魚骨腩肉質好厚實,水魷魚就爽口彈牙😍蔬菜方面,就有油麥菜、甜粟米、雲耳等!全部都好新鮮咁,特別係油麥菜好爽口,感覺都即刻健康左🤣🤣🤣佢地既自家製響鈴真係必試,入口酥脆! 一咬落去就聽到響聲,而且真係好香脆,好味道!🥳最吸引係新開設嘅火鍋配料、飲品、地道小食及甜品區!有齊唔同種類既飲品,沙律吧就更加豐富,有蔬菜、水果、醬汁等等,真係任你食!