2023-03-14
約左朋友食晚飯,諗緊去邊食。最終決定喺旺角食,貪旺角係中心點又多野行。想食串燒就上網search下旺角邊間餐廳有串燒食。搵到一間叫「常嚐食·深燒堂」。有得揀「口味」同埋「辣度」。「口味」可以揀「椒鹽」/「蜜汁」/「麻辣」。「辣度」由「BB辣」至「魔鬼辣」都有。食客可以按自己嘅喜好選擇,不錯!👍🏻我和朋友都不太吃辣,所以各款串燒的「口味」我地都揀「椒鹽」/「蜜汁」。串燒都是在廚房內燒好後端上枱的。枱上放了一個「爐」供食客「烘」住d串燒讓串燒保持熱度。❤️日本芝心竹輪漲卜卜。一咬爆「芝」——一咬——藏在竹輪中間的芝士就在口中「爆」出來,大滿足!鍾意芝士嘅朋友不要錯過!❤️金菇肥牛揀左椒鹽味。金菇同肥牛呢個配搭無得輸!兩者同食好有口感。金菇好大梳!金菇保留到水份,吸收左椒鹽汁入味又惹味😋❤️原條茄子🍆 揀左椒鹽味。呢個必點!茄子成隻碟咁大!🤩有芫荽蔥,仲有蒜粒,超香!😍😍😍蒜蓉切碎切成勁細粒,份量多,每一啖都食到!啱啱燒起,上枱時重冒煙!用筷子夾,可以成梳成梳咁夾起茄子d肉,食得好爽!🥳❤️菠蘿🍍擺盤好靚。菠蘿切好一片片放在菠蘿皮上。有個菠蘿裝飾品插在菠蘿皮上。菠蘿好甜。❤️雞全翼揀左蜜汁味。大隻又多
❤️日本芝心竹輪
❤️金菇肥牛揀左椒鹽味。
金菇同肥牛呢個配搭無得輸!兩者同食好有口感。
金菇好大梳!金菇保留到水份,吸收左椒鹽汁入味又惹味😋
❤️菠蘿🍍
❤️雞全翼揀左蜜汁味。大隻又多肉。
❤️雞腎揀左椒鹽味。雞腎脆口。
❤️安格斯牛粒揀左蜜汁味。牛味香濃有口感。
❤️司華力腸揀左蜜汁味。外皮脆,大大條好滿足。
❤️燒墨汁墨魚丸揀左蜜汁味。入面真係有墨魚條,真係真材實料!燒好即刻上枱,想食但熱得滯擺唔到入口,辣嘴。要攤一陣先食得。
食完d串燒有d熱氣。飲番罐王老吉解解熱氣~
食完今餐覺得好似去左bbq咁。因為d串燒都好有燒烤味,好有BBQ風味。無時間去郊外BBQ喺呢間餐廳食下串燒止下癮都是一個不錯的選擇🥳👍🏻!