6天前
最近同男朋友去咗T.O.P行街,行到肚餓之後我哋去咗一鍋堂。呢度有好多唔同類型嘅食材,令我哋都食得好滿足。首先,入到去就見到自助吧擺滿咗新鮮嘅食材,真係好吸引。我哋一開始就點咗日本產黑毛和牛,呢啲牛肉真係一絕,肉質滑嫩,食落好香牛味!仲有西班牙依比利橡果豬,呢隻豬肉油脂分佈得好均勻,肉味濃厚,真係唔可以錯過。極上安格斯牛小排亦都係我哋嘅心頭好,肉質緊緻。另外,手工搖柱干貝滑,食落去好滑溜彈牙,仲有種海鮮嘅鮮味,真係好正。如果你鍾意海鮮,桶蠔同蜆都係必試嘅選擇,啲蠔新鮮得嚟仲帶有海水嘅鮮味,食落去特別爽口。白鱔片亦都唔錯,肉質細膩,煮熟之後口感彈牙,非常好食。最後,我哋仲點咗鮮蝦丸同手工蟹籽鮮蝦滑,兩者都係相當有水準,蝦肉彈牙得嚟,蟹籽更添風味,食完之後真係意猶未盡。總括來講,一鍋堂真係一個好地方,唔論係肉類定海鮮都好,絕對值得再嚟!依家晚市 9點入座 即減 $20, 仲有得增加 30 分鐘!下次再約朋友一齊來享受火鍋的樂趣!