2019-03-28
今日放工落旺角食飯,聽講最新旺角女人街附近開左一些新餐廳,今次就揀左入依間小店食😋😋餐廳裝修簡單得黎可愛,有好多得意嘅擺設,牆上面都有得意噴畫❤️❤️雖然餐廳唔係好大間,但係坐落都好舒服,更有設計單人座位,一個人落黎食飯都唔會覺得尷尬。朋友叫左一個「鰻魚芝士蛋包飯」。個蛋包飯有原條鰻魚,店主同我得講係日本鰻魚黎。食過真係唔同,鰻魚無咩骨,唔腥,同埋煎到有好香鰻魚油香,非常正👍🏻👍🏻而個蛋中間有好多芝士,拉出黎有絲😳 雖然好邪惡,但係成個飯整體黎講真係好好食👍🏻👍🏻我就叫左「咖哩漢堡蛋包飯」。餐牌上寫漢堡用左安格斯西冷牛肉整,食落個漢堡好足料,都好彈牙👍🏻餐廳嘅咖哩都好特別,有蔬菜個甜味,唔似係落左糖。問返餐廳負責人,原來佢地用咗好多新鮮蔬菜煮依個咖哩,讚👍🏻👍🏻👍🏻 個蛋食落都好香好滑,原來都係用湖北蛋👍🏻總括而已,依間係良心小店,食材都好新鮮,食物都不錯,值得支持👍🏻👍🏻