自己本身都幾鍾意食泰國嘢,因為佢呢調味好惹味,就算日日食都唔會覺得悶,旺角啱啱幾個月前就開咗一間都幾好食嘅泰式餐廳,超級推介👍 嚟到嘅時候都差唔多滿座,相信因為呢度啲嘢食非常吸引🤗 今次試咗佢嘅午市套餐,價錢都非常合理,包括主食同飲品,仲可以以優惠價加配小食添🤭路邊雞翼 🐥 小食就試咗佢嘅雞翼,新鮮炸出嚟好香口,仲有甜酸醬俾你點添🤤 黑椒粟米餅 🌽 呢個幾特別,炸粟米餅真係咬落好好脆,仲見到粒粒粟米添🤣 不過唔使太擔心,黑椒味唔係太重嘅😌黃咖哩牛腩飯 🍛 食泰國嘢當然一定要食咖喱啦,呢個黃咖喱有少少辣,不過超級好食,咖喱牛腩飯冇得頂😆海蝦炒金邊粉 🍝而當然泰國金邊粉就一定要試,因為呢個係每次食泰國嘢嘅必點之一,好鍾意配埋花生粒同埋青檸一齊食😍青檸梳打 🍹泰式飲品比較特別嘅都一定係青檸梳打,甜甜地酸酸地更加開胃😉泰式凍檸茶 🍋 呢個就真係平時喺餐廳比較少見到有,呢個我都會推介,因為泰式嘅凍奶茶同平時港式凍奶茶係有少少唔同嘅,未試過一定要試😛

路邊雞翼 🐥
小食就試咗佢嘅雞翼,新鮮炸出嚟好香口,仲有甜酸醬俾你點添🤤
路邊雞翼

黑椒粟米餅 🌽
黑椒粟米餅

黃咖哩牛腩飯 🍛
黃咖哩牛腩飯

海蝦炒金邊粉 🍝
海蝦炒金邊粉

青檸梳打 🍹
泰式飲品比較特別嘅都一定係青檸梳打,甜甜地酸酸地更加開胃😉

泰式凍檸茶 🍋
路邊雞翼