2022-11-08
📍𝒴 𝒹𝒾𝓃𝒾𝓃𝑔旺角餐廳雖然好多,每次去到都唔知道去邊度食好,又怕餐廳好多人🥺之前見到ig有人推介呢間,就去同朋友周末食set lunch💕餐廳環境黑白雲石設計,頗有格調🔅。我大約12點半左右去到,環境幽靜之餘,播著緩緩既純音樂,唔會好多人可以慢慢坐😚。食物:>>✨選擇多性價比高 𝕊𝕖𝕥 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙✨<<餐廳會提供set lunch menu,前菜可以選擇2款,而主菜有10 !款 !選擇😍分別有沙律,意粉,肉類等選擇;我地都想食得light少少 就選擇沙律同低卡食物為主既輕盈午餐~🥰Set lunch跟咖啡/飲品,而我同朋友就選擇左+$20既水果茶♡┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈♡前菜🥗豆腐魚餅 (推介✨)🥗番茄Mozzarella沙律🥗炸芝士圈强烈推介豆腐魚餅!食落去香滑之餘淡淡既調味剛好,配以柚子味醬汁沙律 酸酸甜甜好胃~炸芝士圈同樣出色,細細個朋友好快就食完🤣每一個前菜分量好足夠,女仔食表示食完已經飽左一半啦♡┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈♡主菜🍴法式鴨胸沙律配柑橘汁 DUCK BREAST SALAD WITH CITRUS DRESSING
食物:
>>✨選擇多性價比高 𝕊𝕖𝕥 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙✨<<
前菜
🥗豆腐魚餅 (推介✨)
🥗番茄Mozzarella沙律
🥗炸芝士圈
主菜
🍴法式鴨胸沙律配柑橘汁 DUCK BREAST SALAD WITH CITRUS DRESSING $128
朋友大贊沙律好高質😍大大份既沙律配上厚厚既鴨胸,稍帶酸甜既醬汁非常開胃,表面鋪有南瓜籽同番茄仔 口感豐富~
🍴脆煎盲曹魚柳配時令蔬菜 PAN-SEARED BARRAMUNDI FILLET WITH SEASONAL VEGETABLES $138
盲曹魚柳煎得滑嫩,配以黃甜椒,椰菜花,薯仔同豆角,滿足之餘絕對係食得清淡既首選。而事實上,魚係白肉類 魚柳每100g不但只有93卡路里,同時含有高蛋白質,可以防止各種心腦血管疾病😆💓
🍹玫瑰荔枝水果茶
🍹橙味薑水果茶 (推介✨)
水果茶有一層打發好既厚泡泡,好打卡之餘,綿滑既泡泡同充滿果香既水果茶好夾🥰水果茶低糖,橙味薑帶有淡淡🍊甜味,而玫瑰荔枝朋友覺得偏🌹香~
🧁甜品:Tiramisu
店員同我地講原來set lunch叫夠$300(折扣前),就送Tiramisu一份😳超抵食!!Tiramisu食到好濃厚既mascarpone cheese,配以浸透香濃咖啡同些許酒味既手指餅,食得超滿足~
環境:♡♡♡♡♡
服務:♡♡♡♡♡
性價比:♡♡♡♡♡
整體:4.7/5
🍮Kurin tips:🍮
- Openrice weekend訂座有85折,呢個環境超抵食(◍•ᴗ•◍)!
- 餐廳交通方便,地鐵一出💕上一層就係啦!另一半怕行路都唔怕啦~
想睇更多我既食評同分享 可以follow我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑🍮
#hkfoodie #hkfoodies #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #hkhealthyfoodblogger #hkgirl #healthyblogger #灣仔美食 #食好西 #pasta #九龍區美食 #旺角美食 #旺角西餐廳 #旺角午餐 # #chill #相機食先 #hkigfood #香港グルメ #拍拖好去處 #tiramisu #setlunch