2023-03-30 53 瀏覽
今日同朋友去咗旺角一間高質日本餐廳🍱大丸和風食堂日本料理餐廳一入到去已經覺得呢間餐廳環境好舒服,啲座位好闊落👍我哋兩個人都點咗幾多野🤩有角切魚生飯,火炙三色卷,鹽燒雞軟骨串燒,鹽燒冬菇串,帝王蟹棒壽司同黑松露帶子壽司🤤🔸角切魚生飯真係好足料,鋪滿晒唔同種類嘅魚生,三文魚吞拿魚蟹子嗰啲都有好多,其實食晒碗飯都已經好飽!🔸好欣賞佢啲壽司,特別係火炙三色卷🤩壽司表面燒到微香,面且上面舊魚生好鮮味,加埋啲微酸嘅醬汁真係好夾又開胃😋至於帝王蟹棒壽司同黑松露帶子壽司都好高質,舊蟹棒上面都有微微炙燒過,同埋有啲芝士味,食落覺得幾有層次;至於黑松露帶子壽司,上面啲黑松露都幾多,黑松露味好突出,而且同帶子一齊食真心好夾👍🔸 鹽燒雞軟骨串燒同鹽燒冬菇串都令我有驚喜,首先餐廳好貼心咁加埋啲壽司菜俾我地一齊食,令我地食完串燒都無咁滯,抵讚!兩件串燒上枱嘅時候都熱辣辣而且好香口,大滿足!