2022-09-19
呢間選物店仲係網店時期,我都買過幾次食器。佢哋喺旺角開咗實體店,兼供應埋咖啡、輕食、甜品,一站式食完嘢又可以睇下有冇嘢啱最近抽到時間去喇,鋪頭喺登打士廣場,裝修幾靚嘅,座位間闊落,大玻璃採光度高。週末人流又唔多,可以歇到一陣。不過當日冷氣唔夠,有啲熱;仲有洗手間都壞咗。鐘意食甜品嘅應該會幾開心,因為款式夠多,又經常轉。蛋糕、撻、卷蛋、布丁、可麗露、芭菲等,超過10款,花多眼亂。 山形縣白桃芭菲 $92 (季節限定)鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕 $55焙茶焦糖雞蛋布丁 $45芭菲層次由雪糕、果醬、果肉、殼片、蒟蒻等組成,桃肉算大方,不過唔夠香甜,性價比就唔高其他甜品表現較好,芝士蛋糕質地結實,茶甘大眾化,唔會苦澀麻糬幾煙韌,拉到絲,帶微微甜味。雖然唔係我鐘意嘅半熟質地,但都稱得上係一件好食嘅芝士蛋糕啊!布丁濃焙茶香,質地柔軟,焦糖味唔明顯。Hojicha Latte $50Espresso Tonic $60拿鐵入口比較薄身,飲落順滑,但唔算好濃味,拉花靚!湯力價錢較高,可能因為大杯,清爽解渴。整體感覺不錯,喺鬧市夠方便,唔知趕唔趕得切再訪呢。
山形縣白桃芭菲 $92 (季節限定)
鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕 $55
焙茶焦糖雞蛋布丁 $45
布丁濃焙茶香,質地柔軟,焦糖味唔明顯。
Hojicha Latte $50
Espresso Tonic $60
拿鐵入口比較薄身,飲落順滑,但唔算好濃味,拉花靚!
湯力價錢較高,可能因為大杯,清爽解渴。
整體感覺不錯,喺鬧市夠方便,唔知趕唔趕得切再訪呢。