餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

雖然麻辣煮魚好似都興咗一排,不過小編就從來都未試過🤣 今次就嚟到位於旺角一間主打冷鍋酸菜魚同埋麻辣火鍋魚嘅川菜店🌶🔥整體性價比𝙊𝙆而且味道不俗,最重要係魚肉夠嫩口鮮甜😽,想食麻辣魚嘅話都可以再𝙚𝙣𝙘𝙤𝙧𝙚依間的ᕕ ( ᐛ ) ᕗ.① 重慶麻辣火鍋魚🐟🔥 ($278)// 麻辣火鍋魚一定係必食𝙞𝙩𝙚𝙢🤞🏼!而且係原條魽魚上所以勁正!今次叫咗少辣🌶,少辣都唔算好辣而且唔會好麻,幾乎零麻,唔太食到辣嘅都無問題👍🏼 不過湯底偏向鹹多啲🙈至於魚都幾好食,魚肉嫩口而且帶鮮味✨,重點係份量好多好大條,食到啖啖肉🥰🐟🥢!不過湯底偏鹹會有少少蓋過魚嘅鮮甜🤏🏼但整體以份量同味道嚟講已經好𝙊𝙆喇❣️滿足到想食麻辣魚嘅感覺~(๑´ڡ`๑) //𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌗② 炸小饅頭6件($38)// 包控小編見到炸饅頭簡直心心眼😍饅頭炸到金黃色外層好脆🧡,同時內裡鬆軟唔會好乾🤏🏼,一份有6件會配埋甜煉奶食,食返啲甜嘢可以順便解解辣幾抵食,性價比幾高𝙐𝙋𝙐𝙋!!!//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌑③ 黑糖糍粑 (小$30 大$42)// 之前未食過黑糖糍粑覺得幾新奇咁🤔,糍粑其實即係用熟糯米搓成泥狀,再炸成脆卜卜嘅糍粑,口感
① 重慶麻辣火鍋魚🐟🔥 ($278)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌗
重慶麻辣火鍋魚

② 炸小饅頭6件($38)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
炸小饅頭

③ 黑糖糍粑 (小$30 大$42)
// 之前未食過黑糖糍粑覺得幾新奇咁🤔,糍粑其實即係用熟糯米搓成泥狀,再炸成脆卜卜嘅糍粑,口感有啲似年糕但會再偏粉質啲🤏🏼,但略嫌炸得唔夠香脆🙈 依到嘅糍粑仲會喺面頭灑上黃豆粉同埋配有黑糖沾醬🥢,不過黃豆粉分佈唔係好平均同埋沾醬偏流質🥲 整體都算特別嘅,貪新鮮可以一試🤪 不過味道就唔算好出色~//
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌑🌑🌑
黑糖糍粑

④ 𝙎𝙤𝙢𝙚𝙧𝙨𝙗𝙮 𝙘𝙧𝙪𝙨𝙝 ($36)
⑤ 冬瓜茶 ($14)
🐟🥢捌壹壹 (旺角)
旺角奶路臣街33號地下F號舖