2017-07-20
平日夜晚2個人食,本身諗住便飯一餐,無特別影相。唔使等位,兩個人坐細枱,環境尚算舒服好坐,但有少少臭味,好似係啲酸嘢擺左好耐嘅味咁,但OK啦,好阿Q咁諗住食完閃。叫左個二人餐,據我記憶係 豬扒沙律 》豬頸肉米紙卷》串燒拼盤》炒金邊粉》甜品(椰汁芒果黑糯米)》茉莉花蜜兩杯。呢間嘢食物質素麻麻地,豬扒沙律,豬扒係好食嘅,但個沙律係平時伴碟個啲椰菜絲咁,加粒蕃茄仔,如果以「沙律」黎講真係無乜誠意.. 炒金邊粉上菜只係暖暖地,有兩隻蝦混入面入面,無乜其他餸,甜品係比較有驚喜,算係好食。有一樣嘢要讚嘅係職員態度好好,有換碟、斟水、問我地好唔好食,所以拉番少少分。埋單加一要$190一個人,以咁既食物質素其實唔多值,講真丫,而家咁多越式餐廳,平過佢、好食過佢既真係大把.. 我諗都真係要努力啲先得。
題外話/補充資料:
重點黎啦,今朝起身肚屙左兩次,係一起身就屙.. 晏晝繼續屙.. 我問左一齊食飯既朋友,佢都係一起身就屙到七彩。唔肯定關唔關呢間嘢事,但我地尋日一齊食既係得呢餐,諗番起係空氣中既陣臭味,同埋唔多新鮮既沙律.. 就算畀左coupon,就算服務好好,都應該無下次。