青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
身邊朋友提過”青花”好多次,讚好食兼價錢合理,叫我可以去試吓,今晚我終於成就解鎖~~~🔓位置喺旺角波鞋街新商場”The Forest”一樓,地點方便,約人食飯容易搵入座時間係晚上8點半,去到門口呆一呆,全場人山人海呀!好受歡迎👏🏻👏🏻「惹味拼盤」有魚餅、蝦卷、雞皮卷、酸腸、雞棗,每款都熱辣辣,香口但唔油膩;我最like雞皮卷,入面好足料「炭燒豬肉串燒沙嗲」肉質都好腍,完全唔韌,沙嗲汁好味「泰式虎蝦金邊粉」虎蝦大隻新鮮,金邊粉炒得乾身,質感帶彈牙,甜中帶酸,好OK「三色冰奶蓋」呢杯係因為見到對面枱好靚所以問員工係咩嚟即刻跟叫😆龍鬚糖唔止睇得,攪均咗一齊好好飲😋「楊枝甘露奶蓋」芒果汁+芒果肉+大量椰奶+上層濃厚帶微鹹芝士,真材實料「芒果糯米飯」芒果新鮮,糯米煙韌度啱啱好,椰香味足,配埋椰子薄脆片一齊食有口感!

「惹味拼盤」

「炭燒豬肉串燒沙嗲」
肉質都好腍,完全唔韌,沙嗲汁好味

「泰式虎蝦金邊粉」
虎蝦大隻新鮮,金邊粉炒得乾身,質感帶彈牙,甜中帶酸,好OK
泰式虎蝦金邊粉

「三色冰奶蓋」

「楊枝甘露奶蓋」
芒果汁+芒果肉+大量椰奶+上層濃厚帶微鹹芝士,真材實料

「芒果糯米飯」
芒果糯米飯