2024-11-07
:之前係白布街食飯已經留意到呢間日本裝修嘅餐廳,初時以為佢係食廚師發辦,原來係居酒屋形式既爐端燒~坐低就見到呢個二人餐,由於唔想諗既關係就直接叫佢😉 $468 呢個價錢有池魚食,其實真係值回票價,如果出面真係要叫一條池魚仔食,大概都要最少二百幾蚊。不過如果兩個女仔黎食嘅話,呢個份量其實係夠,但如果係同男仔嚟食飯嘅話,可能就要另外再加啲飯類~⭐️冰點夏日二人前 $468《先付兩點盛》明太子薯仔沙律同牛蒡漬,薯仔沙律本身就好好食,加咗明太子就無咁漏,牛蒡就幾爽口~ 《日本真蠔》幾大隻,海水味幾重,配上柚子啫喱唔腥,仲要好fresh~《池魚》見到有池魚唔洗諗即刻叫😏本身我都幾鐘意食,而且做薄切就好考師父既刀功,配上柚子酸汁食好正🤩🤩厚切口感就會厚實肥美啲,而且呢個唔會腥,係好爽口,食食下帶少少花香味道出咗嚟。《廚師精選燒物拼盤》串燒must叫!!! 有最愛既免治雞肉🥸仲有雞全翼•蝦•翠玉瓜•雞肉•肉丸最令我有驚喜嘅係雞心,超爽口的~《泡菜鴨胸冷稻庭烏冬》通常食冷烏冬都係跟酸汁/胡麻醬,呢個配搭又幾新鮮,夠fresh 😙😙😙《甜品》就係黑糖蕨餅同和菓子,和菓子口感就煙煙韌韌咁,入面就係紅豆蓉~🌕
⭐️冰點夏日二人前 $468
《先付兩點盛》
《日本真蠔》
幾大隻,海水味幾重,配上柚子啫喱唔腥,仲要好fresh~
《池魚》
《廚師精選燒物拼盤》
最令我有驚喜嘅係雞心,超爽口的~
《泡菜鴨胸冷稻庭烏冬》
《甜品》
🌕月爐.端燒 (旺角)
旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖
營業時間:17:00-2:00