2023-01-01
四格、六格、九格既烤肉、火鍋我就試過喇!估唔到車仔麵都可以,梗係帶埋大佬黎try try。小店位於西洋菜南街,裝修偏向日式木系既感覺,既舒服又文青,難怪吸引成班學生同OL。餐廳既招牌九宮格只可以晚市提供,咁唯有試試六格定食,下次夜晚黎,先再食九格。 ⦁六格定食 $72豬軟骨:軟身既口感,仲要唔黏牙。單點必試!醉雞中翼:淡淡酒香,加熱一下應該更加好味蘿蔔:清甜爽口,唔會有渣。蠔皇花菇:燜得非常入味同淋身。糖心蛋:流心入味。花膠湯:鮮甜既湯,仲有大大塊花膠,正😋!稻庭烏冬:本身配白飯,加$3轉烏冬,好彩轉左,估唔到烏冬同花膠湯咁夾。 ⦁自選車仔麵(最低消費$38)麵底🍜揀左粗麵,唔重梘水味,食落煙韌彈牙。揀左雞湯做湯底,配埋腩汁、辣汁,非常惹味,尤其係佢地既辣汁嗌左小辣都好辣,大家可以挑戰一下🌶️。個人推薦既配料包括膠原滿滿既豬手、自家秘製魷魚,兩款爽口彈牙之餘仲好入味。而芝士獅子狗就普通,可能唔夠拉絲。 ⦁朱古力(凍)+$8⦁檸檬茶(熱)+$5跟餐仲可以用優惠價加杯飲品,朱古力可能揀左凍,冰太多沖淡左朱古力味,建議下次可以嗌少冰或者熱😅!而檸檬茶茶底香濃,岩晒大佬口味。 📍祥利
⦁六格定食 $72
豬軟骨:軟身既口感,仲要唔黏牙。單點必試!
醉雞中翼:淡淡酒香,加熱一下應該更加好味
蘿蔔:清甜爽口,唔會有渣。
蠔皇花菇:燜得非常入味同淋身。
糖心蛋:流心入味。
花膠湯:鮮甜既湯,仲有大大塊花膠,正😋!
⦁自選車仔麵(最低消費$38)
⦁朱古力(凍)+$8
⦁檸檬茶(熱)+$5
📍祥利車仔麵
1️⃣旺角店
地址: 旺角西洋菜南街198號地舖
2️⃣觀塘店
地址: 觀塘創業街31號LT TOWER地下G03號舖四格、六格、九格既烤肉、火鍋我就試過喇!估唔到車仔麵都可以,梗係帶埋大佬黎try try。小店位於西洋菜南街,裝修偏向日式木系既感覺,既舒服又文青,難怪吸引成班學生同OL。餐廳既招牌九宮格只可以晚市提供,咁唯有試試六格定食,下次夜晚黎,先再食九格。
⦁六格定食 $72
豬軟骨:軟身既口感,仲要唔黏牙。單點必試!
醉雞中翼:淡淡酒香,加熱一下應該更加好味
蘿蔔:清甜爽口,唔會有渣。
蠔皇花菇:燜得非常入味同淋身。
糖心蛋:流心入味。
花膠湯:鮮甜既湯,仲有大大塊花膠,正😋!
⦁自選車仔麵(最低消費$30)
⦁朱古力(凍)+$8
⦁檸檬茶(熱)+$5