2024-08-11
:之前食過幾次青花都覺得好唔錯,之後新開左呢間星馬菜就好想試下,裝修風格都同青花好唔同,顏色方面會比較大膽同鮮明😆同埋擺設方面會比較多,某啲位置會顯得店家用心去設計,所以相對上係比較容易打卡。⚜️檳城大蝦炒粿條 $118炒得好夠鑊氣!調味同色澤岩岩好🦐都有四隻幾彈牙爽口的配以芽菜 、韭菜、洋蔥、豆腐乾炒所以好香口惹味亦唔會覺得太鹹會有少少辣的~🌱馬來甘香炒啦啦 $128意思係解炒蜆醬汁係比較辣少少蜆唔算超大隻不過起碼隻隻都有肉食而且無沙的 讚😜⚜️馬來奶油咖喱雞 $118咖喱係微辣帶甜比較creamy🤪奶香味係比較重但唔會好Heavy雞肉係好嫩滑而且係好掛汁🥰🔻紅毛丹椰子冰 $36呢個喺出面好少何見到幾好飲酸酸甜甜咁仲有紅毛丹食😆🔹珍多尖蕊龍鬚冰 $46顧名思義係珍多冰不過面頭放上龍鬚糖而珍多冰就只有椰汁味本身係冇額外再加糖如果想要甜就可以將佢哋混合一齊就啱啱好😜呢款真係好吸睛啱晒大家可以影相🥰🔹美祿咖央烤多士 $78超邪惡的 多士夾層塗上咖央而咖央中間再放上牛油當咬上多士時就會食到雙重口感同油膩感😜多士面層則灑上美祿粉大量的美祿粉同朱古力醬都唔會搶咗咖央既味而且多士本身烘過所以都幾脆身~
⚜️檳城大蝦炒粿條 $118
炒得好夠鑊氣!
調味同色澤岩岩好
🦐都有四隻
幾彈牙爽口的
配以芽菜 、韭菜、洋蔥、豆腐乾炒
所以好香口惹味
所以都幾脆身~
出奇地係唔算好甜
唔愛吃甜食的我都可接受😆
🔔獅叔
旺角奶路臣街17號THE FOREST 1樓110及111號舖
營業時間: 12:00-22:00