2015-07-20 1850 瀏覽
今日直頭懶到都唔想諗,直接同大少講,不如新世紀等,因為開多咗好多間嘢食~~突然諗起可以試吓越芽,因為都見幾多人排隊~~今次我大約等咗30分鐘,大少啱啱到5分鐘就有位,佢就真係爽YY~~一坐低,發覺佢啲食物相幾精美,味道唔知會如何~新鮮菠蘿冰 - 本身對新鮮菠蘿敏感嘅我,杯嘢嚟到覺得完全唔似菠蘿,重問多佢一次,XDXD嗯,本身杯飲品應該係有少少甜,基本似飲菠蘿梳打燒牛肉撈檬 - 呢個個燒牛肉超好味,本身我唔食酸嘢,所以檬粉就冇乜食過,但係大少俾咗啲燒牛肉我食,我諗暫時我食過幾間越式餐廳,最好食係佢(因為大少食親越式嘢,經常都會叫燒牛肉)濱海伴燒雞 - 嗯……呢個燒雞好入味,好滑,配埋個無味嘅濱海係好好嘅配搭,不過有少少嫌佢個濱海有啲癡住隻碟~河內蕃茄蟹檬 - OMG,呢個簡直係全晚焦點,個湯極香蕃茄、蟹鮮味,重要有埋蟹俾你食(雖然隻蟹其實冇乜肉食),呢個湯簡直一流,呢個價錢抵食,不過,如果佢係配河粉可能會再好味啲,因為檬粉唔係好吸湯,所以無咁入味~焗椰菜沙律 - 呢個係真係用椰菜仔整,另外再加越式臘腸,個椰菜本身冇味,焗淋咗,但係加埋個臘腸一齊食,真係好好味~~
突然諗起可以試吓越芽,因為都見幾多人排隊~~
一坐低,發覺佢啲食物相幾精美,味道唔知會如何~
新鮮菠蘿冰
嗯,本身杯飲品應該係有少少甜,基本似飲菠蘿梳打
燒牛肉撈檬
濱海伴燒雞