2018-05-14
18gram算係旺角區內較早札根o既精品咖啡店 總店係銅鑼灣口啤一直不錯所以大概係6、7年前佢間鋪係家樂中心係九龍區飲精品咖啡既稀有選擇咖啡做得不錯而果時九龍區未有太多精品咖啡店 每次去都較難搵位(果時應該仲興緊樓上cafe ?)一路走黎分店越開越多(後來連海港城都有 )又 ,同類咖啡店係旺角區越開越多 已比較少去18gram今日約左朗豪坊睇戲 ,朋友有事做未能一起食lunch ,我就一個人上12/f 18 gram食個brunch 先睇戲大約12點幾,出奇地只有兩台客,果真風光不再不過果時未諗到係因為佢水準唔好冇客 我只係諗大概係因為朗豪坊而家真係太多選擇吧 要突登上到差唔多頂樓其實有點遠去cafe ,egg Benedict 係我首選叫左個classic egg Benedict 上台已經打個突個荷蘭汁「稀了了」 伴菜只係一塊蕃茄 仲要唔知點解係灑七味粉上面一切開果個唔係蛋白包住既水煮蛋 面頭只係薄薄蛋白一切就係蛋黃入口What the ....凍既!!包係硬既!!我叫個侍應埋黎問點解係凍佢話因為佢地係慢煮蛋 係凍既我話我未食過egg benedict 係凍佢話可以幫我換 不過都係
一路走黎分店越開越多(後來連海港城都有 )
又 ,同類咖啡店係旺角區越開越多 已比較少去18gram
大約12點幾,出奇地只有兩台客,果真風光不再
去cafe ,egg Benedict 係我首選
叫左個classic egg Benedict
上台已經打個突
個荷蘭汁「稀了了」 伴菜只係一塊蕃茄
仲要唔知點解係灑七味粉上面
入口
What the ....
凍既!!
我話我未食過egg benedict 係凍
佢話可以幫我換 不過都係凍架
咁我話由佢啦
然後我冇掂過碟野
飲埋杯啡走左 -latte in large size ($44)
碟egg benedict ($98 )
唔係$58蚊呀
$98蚊已經係上環cafe 好食價
佢碟egg Benedict 其實唔止隻蛋凍,塊muffin都係凍,有溫度既只係中間既肉,仲要只係微暖☹️
沒有溫度既食物 沒有心做既餐廳😔
咖啡是不錯交出正常水平 但呢個價錢而家有太多選擇吧
呢種水平 大概不會吸引回頭客
雖說主打咖啡 但你既食物也賣得不便宜呀🙁
如果要去精品咖啡店 ,下次我會預多點時間去黑布街附近 唔會再貪方便🌚
而為左能出一分力 做真實既飲食體驗分享
我決定持續係openrice 投稿