Lucky Ristorante 係我經常回訪嘅餐廳之一,性價比高,無論一個人定一班人嚟食嘢都係好選擇😽趁今晚早收工,又嚟食晚餐✨今晚餐湯係🥣周打魚湯…湯質地濃厚,飲到海鮮嘅鮮甜味,飲完暖笠笠🔥🥗柚子蝦沙律有2大隻爽口大蝦,適量嘅柚子汁提昇咗大蝦同沙律菜嘅味道,食落無咁單調😻小食有我最鍾意嘅🍤天婦羅海苔魷魚,炸到脆卜卜,而炸粉唔會過厚,仲保留到鬆化😽主菜係🍕水牛芝士蕃茄薄餅….水牛芝士蕃茄薄餅係一款令人食指大動嘅意大利菜🍕,佢嘅每一啖都充滿咗蕃茄嘅酸甜同水牛芝士嘅濃郁香味😋。蕃茄醬底爽滑鮮美,喺烘烤過程中同薄餅麵團融合得天衣無縫🍅,而且啲薄餅邊緣香脆可口,金黃色嘅麵團就好似夕陽一樣迷人🌅。食落去嘅時候,啲水牛芝士就好似雲朵咁柔軟,又帶有一種淡淡嘅乳香,令人一啖接一啖😊。再點綴上啲新鮮嘅羅勒葉,綠色嘅點綴加上咗一份清新嘅感覺🍃,提升咗整體嘅口感同色彩,真係色香味俱全。一家人或者一班朋友聚在一齊,分享一塊焗得火紅火紅嘅水牛芝士蕃茄薄餅,確實係一種溫馨又愉快嘅享受😍,而且都可以話係一個簡單而又健康嘅選擇🥗。想像一下咬落去嘅時候,芝士拉絲嘅畫面🧀,令人心情大好,真係非常抵食👍。