☕️️ Cafe for chilling — B.O.T.H. by Texas Burger✨ 旺角Texas Burger嘅良心姊妹店💛#90cp黃店篇💛 #90cp荃灣篇 #90cp美式篇➖➖➖➖➖相信旺角朗豪坊嘅Texas Burger 大家就一定唔陌生😎 但其實喺荃灣廣場呢邊都有一間姊妹店 當然都係良心店啦💛🤫 梗係要嚟試一試🙌🏻 齋睇佢嘅門口已經覺得好有風格 型格得嚟又幾舒服同清新 入門口嗰下感覺已經唔錯😏美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ Texas BBQ Beef Burger $138上網見個個都食呢個burger 唔執輸都嗌返個試吓先😆 一食落口有少少smoky 感覺到淡淡的煙熏味道🙌🏻 漢堡扒都非常口同埋juicy 包入邊仲有洋蔥圈添 食落都算有層次🤤 唯一要挑剔嘅係佢嘅生菜好似少咗啲得一塊🙈 如果可以多少少再中和下個油膩感 咁就perfect🤣 另外跟餐亦都有餐湯同埋薯條🍟 個人幾鍾意食呢一隻薯條 未去到薯角咁大舊 偏幼身但又充滿薯仔嘅
#90cp黃店篇💛 #90cp荃灣篇 #90cp美式篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ Texas BBQ Beef Burger $138
上網見個個都食呢個burger 唔執輸都嗌返個試吓先😆 一食落口有少少smoky 感覺到淡淡的煙熏味道🙌🏻 漢堡扒都非常口同埋juicy 包入邊仲有洋蔥圈添 食落都算有層次🤤 唯一要挑剔嘅係佢嘅生菜好似少咗啲得一塊🙈 如果可以多少少再中和下個油膩感 咁就perfect🤣 另外跟餐亦都有餐湯同埋薯條🍟 個人幾鍾意食呢一隻薯條 未去到薯角咁大舊 偏幼身但又充滿薯仔嘅味道 唔錯唔錯😤
Texas BBQ Beef Burger

🔸 Creole Roasted Chicken $148
雖然話得半隻 但上碟嘅時候都覺得好大隻🤩 一開始食雞髀嘅位 肉質非常嫩滑 而且佢嘅seasoning都唔錯 食落鹹鹹地😙 不過食到雞胸嘅位置肉質就可能比較”鞋”🤔 會比較”哽胃” 但如果你係做開gym應該會幾鍾意食呢個雞胸嘅位置😂 因為都比較清淡🤣
Creole Roasted Chicken

✨ Granfield $58
見喺街度都比較少飲到Earl grey smoothie 所以就叫咗呢杯嚟試吓🥤🤤 飲落口感唔算太稠 而且都算重earl grey味 呢點真係加分🤫 (因為坊間普遍都比較淡🙈) 可能因為佢加咗雪糕 令到成件事更creamy 同埋甜啲 帶出咗個味道 的確有啲驚喜🥰

🔸 Stone fruits milk foam pancake $118
反而個人覺得呢個pancake 有少許嘅失望🙈 其實佢嘅pancake 口感係唔錯嘅 鬆軟得嚟又唔會太重空氣感 食落中間嘅口感都算結實嘅😆 不過個人覺得佢嘅奶蓋就好似唔太match 有種難以表達嘅奇怪感🤭 可能係唔太啱個人口味掛🙈

💰Total: $462

✅ 環境的確好舒服 空間感都算大 而且都有唔少梳化位😎 而且整體嘅食物質素都唔差 啱晒同朋友嚟chill 住食burger🙌🏻😚

💡溫馨提示💡
佢係有指定嘅用餐時間嘅 (冇記錯係90分鐘) 同埋如果大家想食pancake就記得一開始落定單啊!!😛 因為佢都要整大概20至30分鐘 當你食完個burger就上pancake 時間就啱啱好😏

➖➖➖➖➖
📍 B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
Granfield