2023-01-09 66 瀏覽
放工同同事即興約食晚飯吹水,佢介紹佐敦呢間cafe環境舒服好好坐,仲話明太子長通粉好好食,見佢高度推薦於是就試下啦。的確呢度環境好舒服,樓底夠高座位之間又唔迫,最重要係個廁所好大好乾淨想講成晚都聽住周杰倫啲歌,有種回到過去嘅感覺Cafe嚟講呢間算叫多選擇,無論嘢食定係嘢飲,最驚喜係有酒揀,個水吧都好似酒吧,我可能少幫襯cafe唔知行情煙三文魚明太子長通粉同事高度推薦呢款長通粉梗係要試啦, 賣相就普通嘅但份量唔細,有三大舊煙三文魚係面,長通粉之間仲有啲煙三文魚碎同辣明太子碎。雖然個長通粉無汁浸住,但食落啲長通粉好夠味,軟硬度適中,明太子嘅少少辣味令到個長通少好惹味,整體都唔腥。明太子大蝦沙律酸種麵包賣相睇落好靚,麵包表面鋪滿大蝦粒,大蝦好有咬口好爽彈,食得出廚師花咗好多心機嚟處理啲蝦,大蝦嘅鮮甜加上明太子嘅微辣仲有醬汁嘅微酸令整體發揮得好好,食完好開胃抹茶紅豆卷簿簿一層蛋糕外層包裹住厚厚嘅抹茶忌廉醬,忌廉醬嘅中間仲有層軟綿綿嘅紅豆蓉,一啖咬落去口感好有層次,濃濃嘅抹茶味同濃濃紅豆味好配合,甜度適中,抹茶控必試自家製Tiramisu我好中意食Tiramisu,基本上餐廳有呢個甜品都會叫嚟食
想講成晚都聽住周杰倫啲歌,有種回到過去嘅感覺

自家製Tiramisu
我好中意食Tiramisu,基本上餐廳有呢個甜品都會叫嚟食,呢度嘅Tiramisu我會俾80分,食得出咖啡同酒味,兩者配合得剛剛好又唔會太嗆太甜。

Auntie Earl Grey
伯爵茶正常味道,勝在可以要多個杯兩個人一齊飲,而且無咖啡因夜晚飲都唔影響睡眠,飲完仲可叫職員加熱水,我哋前後加咗三轉水,好抵飲😜
Auntie Earl Grey