2023-10-19
經過中環半山見到蘭桂坊附近呢間餐廳好像幾吸引,好多人食,尤其係外國人。首先,我地點左炸明太子粟米粒,第一次食呢款菜式,完全俘虜咗我嘅味蕾,每粒粟米都炸得金黃脆口,再加上濃郁嘅明太子,香辣嘅味道配得恰到好處,令我食唔停口!🌽🔥之後,仲點左鯛魚生片,鮮味十足,鯛魚片切薄片,平舖在碟面上,入口即化,伴隨著秘製醬汁,令人回味無窮。🐟🍣香辣三文魚捲都不錯,刺身新鮮肥美,油脂重,配以微辣的醬汁,辣味剛剛好,絕對係辣味控嘅最愛!🌶️🍥另外,我地仲點左三文魚壽司,都好食,壽司飯嘅調味剛好。🍣🍚值得一讚係佢地自家燒雞翼,燒得外脆內嫩,醬汁入味,又大隻!🍗🔥唔少得牛肋骨同五花肉,兩者都燒得岩岩好,牛肋骨有啲嚼勁,五花肉帶有層次嘅豐富脂肪!🥩🔥最後,一定要飲酒,我地點了Kakuhi Cans同Sho High,兩款飲品真係啱晒我心頭,酒精度高,風味獨特!🍻🥃