餐廳: FireBird
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
「FireBird」係小編之前係銅鑼灣返工嘅食堂,因為佢嘅lunch set價錢合理,食物質素又相當不錯!小妹最愛吃🇯🇵日本菜,咁啱去開銅鑼灣shopping,就黎懷緬一下啦!😏晚市感覺像居酒屋,有刺身、壽司🍣、串燒、揚物、鍋物等供應。佢仲有晚市一人或二人套餐,$198起,包前菜一客、刺身或生蠔、和一杯酒精或非酒精飲品,如果鐘意食吞拿魚嘅foodie千祈唔可以錯過期間限定嘅橫切藍鰭金槍魚🐟三色刺身,一次過可以試晒赤身、中拖羅、大拖羅,斷磅計,$1.5/g,名碼實價,都幾抵呀!☺️不過我地倆口子食唔到咁多,下次大夥兒嘅時候一定要點!😎餐具🍴擺設好可愛呀!☺️日本🇯🇵雞肉、野菜天婦羅盛合($128)之前食過「FireBird」嘅炸雞丼飯,相當有質素!不過而家menu冇左啦,唯有退而求其次試下雞天婦羅啦!😂😂一客有五件,日本雞肉嘅肉質鮮嫩,肉香味美,😋炸皮厚薄適中,香脆可口,連香菜都炸得脆卜卜,夠晒香口!👍🏻🌟推薦❗️明太子芝士椰菜燒餅($68)一開始講燒餅嘅時候,無諗過佢原來即係Okonomiyaki大阪燒!😍真係睇英文先知,睇嚟個中文菜名改改去會好d。😂賣相好吸引呀!裏面有激量芝士和椰菜,面頭
「FireBird」係小編之前係銅鑼灣返工嘅食堂,
因為佢嘅lunch set價錢合理,
食物質素又相當不錯!
小妹最愛吃🇯🇵日本菜,
咁啱去開銅鑼灣shopping,
就黎懷緬一下啦!😏

晚市感覺像居酒屋,
刺身壽司🍣、串燒、揚物、鍋物等供應。
佢仲有晚市一人或二人套餐,$198起,
包前菜一客、刺身或生蠔、和一杯酒精或非酒精飲品,
一次過可以試晒赤身、中拖羅、大拖羅,
斷磅計,$1.5/g,名碼實價,都幾抵呀!☺️
不過我地倆口子食唔到咁多,
下次大夥兒嘅時候一定要點!😎

餐具🍴擺設好可愛呀!☺️

日本🇯🇵雞肉、野菜天婦羅盛合($128)
之前食過「FireBird」嘅炸雞丼飯,相當有質素!
不過而家menu冇左啦,
唯有退而求其次試下雞天婦羅啦!😂😂
一客有五件,
日本雞肉嘅肉質鮮嫩,肉香味美,😋
炸皮厚薄適中,香脆可口,
連香菜都炸得脆卜卜,夠晒香口!👍🏻
日本雞肉、野菜天婦羅盛合

🌟推薦❗️明太子芝士椰菜燒餅($68)
一開始講燒餅嘅時候,
無諗過佢原來即係Okonomiyaki大阪燒!😍
真係睇英文先知,睇嚟個中文菜名改改去會好d。😂
賣相好吸引呀!
裏面有激量芝士和椰菜,
面頭一邊塗上香甜嘅大阪燒醬,另一邊塗上微辣惹味嘅明太子醬,好正呀!☺️
明太子芝士椰菜燒餅

🌟推薦❗️重量級火焰🔥原隻雞腿🍗($138)
上枱時店員會在食客面前點火,
火焰即捲整隻雞腿,又係相機📷食先嘅好時機!😏
雞腿真係重量級,大到好似火雞腿咁!
皮脆肉厚,肉質軟嫩多汁,
加上卜卜脆、微辣惹味嘅炸蒜,
好味道!必試!😋
配上椰菜一起吃,感覺更健康呢!

重量級火焰原隻雞腿

🌟推薦❗️日本🇯🇵產霜降A4和牛壽喜燒($278)
一睇已經見到A4和牛油花好靚,尤如大理石般,肉香軟嫩,
壽喜燒雖然要額外追加先有雞蛋,
不過就咁食個鍋都已經幾好食,味道、配料十足!

日本產霜降A4和牛壽喜燒

Strawberry Yakult Cocktail($78)
好有少女風味,又好吸睛嘅粉紅色cocktail,
雖然酒精唔重,但勝在易入口,不錯!
Strawberry Yakult Cocktail
日本雞肉、野菜天婦羅盛合