2017-04-01 1748 瀏覽
老婆約咗姊妹食飯,我當然約下我啲兄弟啦 !其中一個兄弟話之前喺太子基隆街,亂打亂撞入咗間叫為食館嘅舖頭,覺得都幾好味,所以叫我哋一齊去試下。 為食館嘅位置就喺基隆街,唔係太起眼。如果唔係朋友帶我來,我都未必知道呢度有間餐廳 。到咗餐廳見到都貼咗一啲老闆同明星影嘅相,例如劉德華、曾志偉等等……店舖分咗兩邊,一邊就係我影相嘅,比較光鮮、裝修雅緻,另外一邊裝修比較簡陋,應該話係冇乜裝修。子薑皮蛋 子薑略嫌不夠辣 皮蛋蛋黃尚算香杏汁白肺湯 湯水清甜 但杏汁味道唔係好突出 裏面有幾粒白肺 份量比較少蒜蓉蒸蟶子皇 咸鮮度剛剛好 蟶子新鮮 彈牙 粉絲 充滿咗蟶子同豉油嘅味 好惹味為食脆皮雞 皮的確係 香脆 但係肉質比較鞋口 而且 雞肉冇乜味道需要點佢提供嘅汁味調味bb 成吉思汗骨 賣相幾好一人揸喺手一支 啖啖肉 醬汁有少少覺得好似蔥油嘅感覺都幾香籠仔糯米飯蒸海蝦 大量沖花係我嘅最愛 海蝦新鮮 已開邊 形式放喺糯米飯上面 糯米飯吸收咗蝦汁 同醬汁 好味道
子薑皮蛋 子薑略嫌不夠辣 皮蛋蛋黃尚算香
2017-03-31