2016-04-17
之前睇過有雜誌介紹這間餐廳,特別是這裡的瀨尿蝦, 有手掌咁大隻, 所以就相約朋友來食。這裡位於尖沙咀,K11附近,非常方便,是一間位於五樓的中菜館, 樓上六樓有附屬的聯誼會。門外貼有很多報章報導。店內環境舒適,有電視播放。有多間VIP房。先看看餐牌,有小菜及蒸汽火鍋提供。前菜是腰果。我們當然馬上點了每人一隻"避風塘去殼瀨尿蝦"$118/隻,瀨尿蝦真係有手掌咁大隻,啖啖肉,好有滿足感,用了大量不同的香料做,有些椒鹽香味,伴碟的炸米粉亦很鬆脆香口,送飯的一流。跟住個菠蘿咕嚕肉$98 係經理推介的,平時成日食,但係呢度個咕嚕肉真係不得了,外層香脆,內層肉質夠軟,甜酸汁又夠醒胃夠,非常滋味。酥炸大元貝$48/隻, 炸得非常鬆脆可口, 元貝(帶子)大大粒!之後又係食炸物,試了一個經理推介的椒鹽鮑魚 !!!哇,好豪呀, 椒鹽味好香口, 鮑魚食落很有口感, 很彈牙!最後飲番杯cream soda !!! 非常滿足 !
這裡位於尖沙咀,K11附近,非常方便,是一間位於五樓的中菜館, 樓上六樓有附屬的聯誼會。 門外貼有很多報章報導。 店內環境舒適,有電視播放。 有多間VIP房。 先看看餐牌,有小菜及蒸汽 火鍋提供。 前菜是腰果。 我們當然馬上點了每人一隻"避風塘去殼瀨尿蝦"$118/隻,瀨尿蝦真係有手掌咁大隻,啖啖肉,好有滿足感,用了大量不同的香料做,有些椒鹽香味,伴碟的炸米粉亦很鬆脆香口,送飯的一流。 跟住個菠蘿咕嚕肉$98 係經理推介的,平時成日食,但係呢度個咕嚕肉真係不得了,外層香脆,內層肉質夠軟,甜酸汁又夠醒胃夠,非常滋味。 酥炸大元貝$48/隻, 炸得非常鬆脆可口, 元貝(帶子)大大粒! 之後又係食炸物,試了一個經理推介的椒鹽鮑魚 !!!哇,好豪呀, 椒鹽味好香口, 鮑魚食落很有口感, 很彈牙! 最後飲番杯cream soda !!! 非常滿足 !
題外話/補充資料:
經理服務非常好, 又細心推介!!!!