2019-07-05 350 瀏覽
.由黃長興主理同雷頌德設計嘅餐廳,唔知係咪「明星飯堂」呢?餐廳位於尖沙咀,主打法國菜,等我地試下依個四人套餐先!.煙三文魚馬卡龍 • 睇落以為係甜嘅,點知食落鹹鹹地,帶少少煙燻香味,都幾夾,有驚喜😋.招牌海鮮拼盤 • 有做事前功夫,冇沙冇腸仲好新鮮,尤其是係隻海蝦,肉質鮮甜.凱撒沙律配三文魚及溫泉蛋 • 所有材料都好新鮮,溫泉蛋都唔錯,不過四人份量略嫌少咗一啲.香草蒜蓉法式焗田螺 • 田螺就正常發揮,調味適中,薯蓉好creamy.......上次講到個四人套餐,其實Double Dating真係啱曬,原價$3368嘅套餐,依家做緊優惠價$1980,抵左好多!.法式蟹餅 • 好足料,切開會見到一絲絲蟹肉,食落幾鮮甜。完全冇食到蟹殻,可放心食用😆.蒜辣龍蝦汁藍青口扁意粉 • 青口嘅份量算多。意粉煮得剛剛好,保持到彈性。而且龍蝦汁味道重,好似有好多龍蝦喺個口游緊水咁🌊.風乾熟成美國優質穀飼有骨肉眼 • 未煮前睇過肉眼嘅質素,抱有好大期望。食落牛味好濃,不過我中意食生啲,口感會更佳!.蛋白霜蛋糕配熱情果醬 • 賣相好精緻。熱情果嘅酸中和咗蛋白餅嘅甜,整體唔過分甜,味道幾和諧。.餐名:四人套餐價
煙三文魚馬卡龍

蛋白霜蛋糕配熱情果醬

餐名:四人套餐
價錢:$1980
評分: 7/10
餐廳:La Mer Restaurant & Lounge (尖沙咀)
地址 : 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓AB室
#HKFPtst #HKFPfrench