招聘中
$16,000-$22,000
月薪 (面議)
$65-$70
時薪 (面議)
呢間甜姨姨已經開咗十幾年,我本身都幫襯過幾次。對上一次去已經係兩年前,嗰次食完覺得水準下降就無再嚟食😬 今次過嚟天后純粹想食下糖水hea下,咁啱經過見到甜姨姨入面一個人都無,所以就入咗嚟食啦。疫情期間最怕餐廳多人同逼,人少啲就可以坐得舒服啲😙呢度嘅甜品款式咁多年都無咩點轉,同埋價錢都偏貴。不過甜姨姨最近有同新假期合作,喺銅鑼灣耀華街開分店,主打巨型刨冰系列,比舊店嘅甜品更新穎,算係破舊立新!😎❤️ 椰汁紫糯米 $40朋友便秘咗幾日,於是叫咗椰汁紫糯米,因為紫糯米嘅膳食纖維豐富,有效促進腸胃蠕動同預防便秘💁🏻‍♀️ 一上枱望落賣相唔太吸引,以為伏伏哋😅 原來係啲紫糯米喺哂個底,一撈勻即刻好睇好多。椰汁同紫糯米比例啱啱好,味道溫和唔衝突,又唔會太甜。紫糯米煙韌香甜,質感濃稠。整體唔錯👍🏻好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)❤️ 人氣鹹蛋黃魚蛋6粒 $35我就叫咗鹹蛋黃魚蛋,之前未試過👀 第一次見到有鹹蛋黃魚蛋賣!食落幾驚喜,幾好食😋 鹹蛋黃好惹味有少少辣,果然有鹹蛋黃嘅食物都唔會差得去邊!鹹蛋黃蓉都幾多,食到最後都淨番唔少鹹蛋黃蓉!最衰呢度無賣鹹蛋黃醬,如果有嘅話我應該都會買😛好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/

❤️ 椰汁紫糯米 $40
椰汁紫糯米
椰汁紫糯米
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

❤️ 人氣鹹蛋黃魚蛋6粒 $35
人氣鹹蛋黃魚蛋
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
今次水準唔差,改變咗我上次對佢嘅印象😮 可以回頭喎!有時都幾感嘆,以前嘅人氣熱門排隊店會變到依家嘅空無一人😶 希望可以回復昔日嘅熱鬧啦!