2015-02-27 6324 瀏覽
洲際港畔的dinner buffet,聞名已久,今日終於就到時間又book到位,可以一嚐心願啦~~~餐廳場地很大,我們被安排坐在window side的二人枱,旁邊是一排的落地玻璃窗,我坐的位置正好對住星光大道,景觀一流👍Dinner buffet包左一杯welcome drink~ 首先主攻冷盤,雖然冇生蠔食,但龍蝦同蟹脚都好甜~ 不過今晚啲蟹肉完全冇味,烚蝦都麻麻地,冇咩味甘....跟住到面包,勁鐘意食呢隻紫菜條,脆得來又唔會太硬,good~👍壽司吧就食左三文魚刺身,魚籽蝦壽司同魚籽飯,水準都好高,三文魚刺身新鮮,厚薄適中,魚籽蝦壽司既配搭都幾新鮮,仲有最最最驚喜就係呢個魚籽飯啦~~~魚籽入口十分鮮甜,食落口滿足感十足😋今晚重點推介,一定要試呀!!!!!!食左甘多凍野,係時候飲返盅熱騰騰既響螺湯中和一下啦,任何響螺煲既湯本人都係fans,而呢個湯都冇失望,足料夠味,讚!!!熱食方面,推介燒牛肉和鵝肝,牛肉是我想要的半成熟,而鵝肝更令我意外,一啲都唔騷,即叫即煎,而且煎得剛剛好,做到外脆內軟,冇得頂👍👍不過取鵝肝位置不太明顯,所以最好做定功課先啦哈哈😬最後就是最令人期待既甜品部分,生

窗景👍👍👍

Welcome drink~~~

冷盤

三文魚籽飯(推介食物~~~~)

響螺湯(推介食物~~~~~)

鵝肝(推介食物~~~)
燒牛肉😋😋😋

最後就是最令人期待既甜品部分,生果部分如其他食家所講,種類不多,而且都係普通生果,冇咩特別,反而估唔到甜品種類有甘多,大約有廿幾三十款,有多冇少,係我食過buffet中種類最多的~
甜品環節~~~~
尤其呢款紅菜頭薫衣草味macaroon,好有創意,而且味道也很好,不會太甜,一樣做到外脆內軟架,一定要試!!!!!

整體而言,食物種類選擇較少,但質素都好平均,當然窗外星光大道的尖東夜景也加分不少,而且餐廳在人手方面也安排得很好,不會遺漏左坐在角落的食客,加分~ 如果加上信用卡優惠,七百幾一位我都覺得係物有所值😆
2015-02-26
用餐優惠
信用卡優惠
冷盤
三文魚籽飯(推介食物~~~~)
響螺湯(推介食物~~~~~)
鵝肝(推介食物~~~)
燒牛肉😋😋😋
甜品環節~~~~
  • 鵝肝
  • 龍蝦