2019-01-14
1月1日係新一年的第一天,我專登去左「星夜」食2019年第一餐晚飯,原因係佢地食物夠好味,而且星夜呢樣野係我最喜愛的東西,當你抬頭望天見到星星時,你會諗起邊個呢?餐廳係大角咀,唔知係咪早一晚大家倒數玩得太盡興,所以當日餐廳客人都唔算太多,牆上放有名畫星夜的複製本,第二次到訪,仍然喜歡這裡的裝潢同燈光最特別之處就係呢隻有牛扒放題食,只係$298一位就可以任食T骨扒,星期二同星期三供應,想食記得要訂檯喔,另外二人餐都十分抵食,$398就有勁多野食,所以我地都唔諗咁多就叫左個二人餐熱薑汁檸蜜 ($40)、VIRGIN PINA COLADA ($58)估唔到小小一間餐廳都有唔少飲品選擇,唔少飲品都幾有創意MIX得不錯CLAMS CHOWDER (+$20)加$20就可以升級飲周打蜆湯或者黑松露忌廉湯,CHOWDER做得好濃好CREAMY,蜆係大大隻新鮮貨,好耐無飲過咁高質素既周打蜆湯CLASSIC PARMA HAM WITH MELON 我好鐘意食 PARMA HAM,呢塊HAM鹹香岩岩好,MELON永遠係HAM最好的朋友BEEF CHEESE FRIES 邪惡度爆燈的肉醬芝士薯條,表面用
估唔到小小一間餐廳都有唔少飲品選擇,唔少飲品都幾有創意MIX得不錯 CLAMS CHOWDER (+$20)
加$20就可以升級飲周打蜆湯或者黑松露忌廉湯,CHOWDER做得好濃好CREAMY,蜆係大大隻新鮮貨,好耐無飲過咁高質素既周打蜆湯 CLASSIC PARMA HAM WITH MELON
我好鐘意食 PARMA HAM,呢塊HAM鹹香岩岩好,MELON永遠係HAM最好的朋友 BEEF CHEESE FRIES
邪惡度爆燈的肉醬芝士薯條,表面用上大量芝士焗溶,再加埋SOUR CREAM,食到停唔到口呀 CHICKEN ARRABBIATA LINGUINE
食完呢道意粉其實都已經飽飽地,所以呢個餐真係實在太抵食,呢道意粉有少少FUSION,加左唔少炸左既紫菜,蕃茄醬係有少少辣味,反而令味道更上一層 GRILLED AUSTRALIA SIRLOIN
SIRLOIN STEAK足足有8OZ,例牌叫左5成熟,出到黎都對版,如果唔係咁好味我都飽到一早要叫投降了