2019-02-26
同朋友聚舊,佢推薦呢度座落於囍帖街附近嘅澳洲cafe,果然冇介紹錯!餐廳以工業風裝潢,雖然店鋪面積唔太,但餐桌與餐桌之間尚算闊絡,唔會比人感覺好逼。餐廳主打咖啡,一邊係咖啡corner,咖啡嘅價錢清晰刻係牆上,另一邊則showcase咖啡豆。可惜我地食飯時間都唔早,未有機會品嘗咖啡,下次有機會一定要試下。接著要講下呢度嘅野食,首推呢個 piggy piggy,顧名思義佢係一個豬肉漢堡,豬肉嘅處理方法係好似叉燒咁,非常juicy,麵包質感唔會太硬,夾埋入面嘅配菜同青蘋果片令成個菜式口感層次豐富,亦減少油膩感。另外就係呢個black truffle linguine,菇非常大粒,黑松露醬亦好creamy!飲品方面,我強烈推薦呢個fruit romance,佢係水果(橙為主)再加茶而成,同一般水果茶相比,佢嘅茶味好出,令人再三回味!整體黎講,餐廳嘅食物質素無容置疑,下次一定要試埋咖啡!順帶一提,因為餐牌只有英文,英文唔好嘅人可以黎呢度做左功課先。
整體黎講,餐廳嘅食物質素無容置疑,下次一定要試埋咖啡!